Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кулинарни вдъхновения за необичайни и здравословни салати

Кулинарни вдъхновения

Салатата определено е номер едно в списъка на вкусните и здравословни храни, тъй като се приготвя изцяло от здравословни съставки. При това, салатите дават възможност за многобройни кулинарни експерименти, което позволява на фантазията ви да се развихри, когато ви омръзнат познатите ви рецепти.
 
Един добър начин да направите тази храна по-привлекателна и разнообразна, е да приготвите към нея здравословни сосове, които не сте опитвали досега.
 

Много хора са доволни от зехтина или майонезата, но има буквално десетки начини да създадете нов и непознат досега вкус на познатата ви салата!

 

Ето няколко предложения за здравословни съставки, които могат да допринесат за един чудесен сос:

  • Суроватка – прави крема за салата по-мек и леко тръпчив, действа като добра основа за сосове.
  • Соево сирене / Тофу – обикновенно се троши в зехтина и създава равномерен слой за покриване на зеленчуците. Тофуто е основна съставка в салатните сосове, поне що се отнася до Средиземноморската кухня. Ако сирената не са ви по вкуса, използвайте тофу като чудесна вегетарианска алтернатива.
  • Ядки - бадемите, кашуто, орехите и лешниците са прекрасно допълнение към всяка салата. Те са богати на белтъчини и важни микроелементи като цинк и желязо - да не говорим за прекрасния вкус, който придават!
  • Сокове - Много хора използват концентрати за овкусяване, защото харесват силния аромат на плодове в салатата. Соковете са силен концентрат на вкус и мирис, затова ги използвайте много пестеливо. Добра рецепта, с която да започнете, е горчица с ябълков сок.


Дори и най-вкусните зеленчуци могат да бъдат овкусени с добавянето на здравословни салатни сосове. Ако не друго, те са начин да промените вкуса на познатите ястия!


Рецепти, които може да ви интересуват

Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик

Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик

2 човека 15-30 минути Лесно
Сьомга с ориз и зеленчуци
Сьомга с ориз и зеленчуци

Мислите ли за бързо, вкусно и питателно ястие? Предлагаме ви да опитате нашата рецепта със сьомга и микс от

2 човека 15-30 минути Умерено
Сьомга с уасаби — японски хрян
Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Червен боб и царевица с поширани яйца
Червен боб и царевица с поширани яйца

Децата обичат зеленчуците, особено в необичайни комбинации. Този път Bonduelle идва при вас с ново предложение за

2 човека 15-30 минути Умерено
Кулинарни вдъхновения за необичайни и здравословни салати

Кулинарни вдъхновения

Салатата определено е номер едно в списъка на вкусните и здравословни храни, тъй като се приготвя изцяло от здравословни съставки. При това, салатите дават възможност за многобройни кулинарни експерименти, което позволява на фантазията ви да се развихри, когато ви омръзнат познатите ви рецепти.
 
Един добър начин да направите тази храна по-привлекателна и разнообразна, е да приготвите към нея здравословни сосове, които не сте опитвали досега.
 

Много хора са доволни от зехтина или майонезата, но има буквално десетки начини да създадете нов и непознат досега вкус на познатата ви салата!

 

Ето няколко предложения за здравословни съставки, които могат да допринесат за един чудесен сос:

  • Суроватка – прави крема за салата по-мек и леко тръпчив, действа като добра основа за сосове.
  • Соево сирене / Тофу – обикновенно се троши в зехтина и създава равномерен слой за покриване на зеленчуците. Тофуто е основна съставка в салатните сосове, поне що се отнася до Средиземноморската кухня. Ако сирената не са ви по вкуса, използвайте тофу като чудесна вегетарианска алтернатива.
  • Ядки - бадемите, кашуто, орехите и лешниците са прекрасно допълнение към всяка салата. Те са богати на белтъчини и важни микроелементи като цинк и желязо - да не говорим за прекрасния вкус, който придават!
  • Сокове - Много хора използват концентрати за овкусяване, защото харесват силния аромат на плодове в салатата. Соковете са силен концентрат на вкус и мирис, затова ги използвайте много пестеливо. Добра рецепта, с която да започнете, е горчица с ябълков сок.


Дори и най-вкусните зеленчуци могат да бъдат овкусени с добавянето на здравословни салатни сосове. Ако не друго, те са начин да промените вкуса на познатите ястия!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.