Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кулинарни вдъхновения за необичайни и здравословни салати

Кулинарни вдъхновения

Салатата определено е номер едно в списъка на вкусните и здравословни храни, тъй като се приготвя изцяло от здравословни съставки. При това, салатите дават възможност за многобройни кулинарни експерименти, което позволява на фантазията ви да се развихри, когато ви омръзнат познатите ви рецепти.
 
Един добър начин да направите тази храна по-привлекателна и разнообразна, е да приготвите към нея здравословни сосове, които не сте опитвали досега.
 

Много хора са доволни от зехтина или майонезата, но има буквално десетки начини да създадете нов и непознат досега вкус на познатата ви салата!

 

Ето няколко предложения за здравословни съставки, които могат да допринесат за един чудесен сос:

  • Суроватка – прави крема за салата по-мек и леко тръпчив, действа като добра основа за сосове.
  • Соево сирене / Тофу – обикновенно се троши в зехтина и създава равномерен слой за покриване на зеленчуците. Тофуто е основна съставка в салатните сосове, поне що се отнася до Средиземноморската кухня. Ако сирената не са ви по вкуса, използвайте тофу като чудесна вегетарианска алтернатива.
  • Ядки - бадемите, кашуто, орехите и лешниците са прекрасно допълнение към всяка салата. Те са богати на белтъчини и важни микроелементи като цинк и желязо - да не говорим за прекрасния вкус, който придават!
  • Сокове - Много хора използват концентрати за овкусяване, защото харесват силния аромат на плодове в салатата. Соковете са силен концентрат на вкус и мирис, затова ги използвайте много пестеливо. Добра рецепта, с която да започнете, е горчица с ябълков сок.


Дори и най-вкусните зеленчуци могат да бъдат овкусени с добавянето на здравословни салатни сосове. Ако не друго, те са начин да промените вкуса на познатите ястия!


Рецепти, които може да ви интересуват

Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи

Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи

Калалаатикко е запеканка с риба. Рецептата е от Финландия.

4 човека 30-45 минути Лесно
Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния, която си заслужава да опитате и наситен вкус на гъби, който ще ви накара да си оближете пръстите!

4 човека над 45 минути Умерено
Салата от пържени патладжани, лук и домати

Салата от пържени патладжани, лук и домати

Рецепта за специалитета на арабската кухня - салата от пържени патладжани, лук и домати.

8 човека над 45 минути Умерено
Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене

Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене

Перфектно ястие за любителите на вегетарианската кухня

2 човека 15-30 минути Лесно
Кулинарни вдъхновения за необичайни и здравословни салати

Кулинарни вдъхновения

Салатата определено е номер едно в списъка на вкусните и здравословни храни, тъй като се приготвя изцяло от здравословни съставки. При това, салатите дават възможност за многобройни кулинарни експерименти, което позволява на фантазията ви да се развихри, когато ви омръзнат познатите ви рецепти.
 
Един добър начин да направите тази храна по-привлекателна и разнообразна, е да приготвите към нея здравословни сосове, които не сте опитвали досега.
 

Много хора са доволни от зехтина или майонезата, но има буквално десетки начини да създадете нов и непознат досега вкус на познатата ви салата!

 

Ето няколко предложения за здравословни съставки, които могат да допринесат за един чудесен сос:

  • Суроватка – прави крема за салата по-мек и леко тръпчив, действа като добра основа за сосове.
  • Соево сирене / Тофу – обикновенно се троши в зехтина и създава равномерен слой за покриване на зеленчуците. Тофуто е основна съставка в салатните сосове, поне що се отнася до Средиземноморската кухня. Ако сирената не са ви по вкуса, използвайте тофу като чудесна вегетарианска алтернатива.
  • Ядки - бадемите, кашуто, орехите и лешниците са прекрасно допълнение към всяка салата. Те са богати на белтъчини и важни микроелементи като цинк и желязо - да не говорим за прекрасния вкус, който придават!
  • Сокове - Много хора използват концентрати за овкусяване, защото харесват силния аромат на плодове в салатата. Соковете са силен концентрат на вкус и мирис, затова ги използвайте много пестеливо. Добра рецепта, с която да започнете, е горчица с ябълков сок.


Дори и най-вкусните зеленчуци могат да бъдат овкусени с добавянето на здравословни салатни сосове. Ако не друго, те са начин да промените вкуса на познатите ястия!