Един от най-впечатляващите и в същото време сложни начини да направите салата, която изглежда удивително е чрез добавяне на гъби към ансамбъла. В същото време обаче, не всички гъби са подходящи за такива комбинации, като се има предвид факта, че вкуса на някои консервирани гъби не вървят добре със зеленчуци.

Печурки в салатите

Чудесно решение при подготовката на салати с печурки и зеленчуци е да се използват лук и варени яйца. Основното предимство на която и да е от тези съставки е, че тя добавя вкус и различен набор от цветове, който в крайна сметка ще направи окончателното ястие да изглежда още по-сложно и привлекателно за окото.

Обърнете внимание на следните съвети и трикове, преди да започнете:
  • За перфектни резултати, консервираните гъби трябва да се добавят към варени зеленчуци;
  • за да се запази цвета на зеленчуците, всичко, което трябва да направите е да се добавят директно във вряща вода с малко сол;
  • ако те са твърде солени, консервираните гъби трябва да се понакиснат в прясна вода за около половин час, преди да ги нарежете; това ще ги обезсоли, като същевременно вкуса се поддържа непокътнат.
Цветове, които не бива да пропускате

Някои комбинации цветове определено са по-привлекателни от други; макар и текстурата да е от съществено значение в този сценарий, цветовете са все още най-важният елемент и трябва имате в предвид:

  • Червено и зелено вървят добре с формата на консервираните гъби и с тяхната сложна комбинация от ярко бяло и кафяво. По този начин, добавяйки, чушки и пресни листа само ще ги направи още по-привлекателни.
  • Използвайте магданоз, за да се даде последен щрих към салатата. Освен цвят, нарязаният магданоз добавя интересен вкусов завършек, който не бива да пропускате.