Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Храната и културата – какво ги свързва

Съществува тясна връзка между храната и културата. Храната е важна част от културната идентичност.

Всяка етническа група има своя предпочитана храна, както и методи на приготвяне и съхранение.

  • Те са повлияни до голяма степен от географското местоположение и преобладаващите сезони. Например хората в горещи страни ядат по-пикантни храни. Причината за това може да бъде, че някои подправки предпазват храната от разваляне. Освен това горещите подправки предизвикват потене, което е нормална реакция на тялото, която му помага да изстине.
  • Всяка храна също така си има и своя символика. Шоколадът може да бъде един прекрасен подарък в някои страни и не толкова подходящ в други. Понякога нещата, които се считат за деликатес в някои части на света може да бъдат негодни за консумация в други части (като скакалци или други насекоми, например).
  • Цели народи са свързани с определени храни. Когато казват паста или пица, първата асоциация е Италия; гулаш – Унгария; печено говеждо месо – Англия; хамбургери – САЩ; паеля - Испания и др.

Добрата новина е, че сега всичко може да се намери навсякъде, така че имаме възможността да опитаме храни на различните народи и да се докоснем до част от тяхната култура.


Рецепти, които може да ви интересуват

Спаначени гнезда Bonduelle
Спаначени гнезда Bonduelle

Една от най-вкусните рецепти със спанак

3 човека 15-30 минути Лесно
Египетска супа с месо Fatta
Египетска супа с месо Fatta

Рецепта на традиционната супа с месо на коптските християни живеещи в Египет.

4 човека над 45 минути Трудно
Свинско месо в сладко-кисел сос
Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите.

4 човека над 45 минути Умерено
Сьомга с уасаби — японски хрян
Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Храната и културата – какво ги свързва

Съществува тясна връзка между храната и културата. Храната е важна част от културната идентичност.

Всяка етническа група има своя предпочитана храна, както и методи на приготвяне и съхранение.

  • Те са повлияни до голяма степен от географското местоположение и преобладаващите сезони. Например хората в горещи страни ядат по-пикантни храни. Причината за това може да бъде, че някои подправки предпазват храната от разваляне. Освен това горещите подправки предизвикват потене, което е нормална реакция на тялото, която му помага да изстине.
  • Всяка храна също така си има и своя символика. Шоколадът може да бъде един прекрасен подарък в някои страни и не толкова подходящ в други. Понякога нещата, които се считат за деликатес в някои части на света може да бъдат негодни за консумация в други части (като скакалци или други насекоми, например).
  • Цели народи са свързани с определени храни. Когато казват паста или пица, първата асоциация е Италия; гулаш – Унгария; печено говеждо месо – Англия; хамбургери – САЩ; паеля - Испания и др.

Добрата новина е, че сега всичко може да се намери навсякъде, така че имаме възможността да опитаме храни на различните народи и да се докоснем до част от тяхната култура.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.