

Френски специалитети
Френската кухня се смята за една от най-изтънчените в света на кулинарното изкуство. Френските специалитети са познати на мнозина, а рецептите от френската кухня се предават от род на род в продължение на векове още от средновековието. Няма друга кухня по света, която да може да се похвали с кулинарна книга, написана през 17-ти век. Още по онова време вдигането на банкети с пикантни и изискани шедьоври на масата било обичайно явление.
Тази традиция преминала в съвременния стил на хранене на французите. Днес те използват зеленчуците като добавка към основното ястие, както и за подчертаване на предимствата на основната храна.
Днес повечето реномирани заведения по света предлагат на клиентите си френска кухня. Въпреки привидно тежката храна, французите не страдат нито от висок холестерол, нито от затлъстяване. Това, според изследователите, се дължи на виното, което е неизменна част от всяко хранене.
Някои от познатите в цял свят френски специалитети са кроасаните, еклерите, шоколадовия мус, франзелите, над 300-те си вида сирена (като “Рокфор” и “Камембер”), рибената супа, телешкото фрикасе, задушеното говеждо със зеленчуци, петел в червено вино и много други.
Днес повечето реномирани заведения по света предлагат на клиентите си френска кухня. Въпреки привидно тежката храна, французите не страдат нито от висок холестерол, нито от затлъстяване. Това, според изследователите, се дължи на виното, което е неизменна част от всяко хранене.
Някои от познатите в цял свят френски специалитети са кроасаните, еклерите, шоколадовия мус, франзелите, над 300-те си вида сирена (като “Рокфор” и “Камембер”), рибената супа, телешкото фрикасе, задушеното говеждо със зеленчуци, петел в червено вино и много други.