Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.


Рецепти, които може да ви интересуват

Хачапури (Грузински чийзкейк)

Хачапури (Грузински чийзкейк)

Всъщност няма “Supra” (грузински празник) без тази популярна и вкусна перла на грузинската кухня.

1 човека над 45 минути Лесно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Зелен фасул на яхния

Зелен фасул на яхния

Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

3 човека 30-45 минути Лесно
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Рецепта за Blintzes – палачинки с плънка, традиционно ястие на еврейската кухня.

4 човека 30-45 минути Умерено
Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.