Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

2 човека 30-45 минути Умерено
Риба на тиган в лимоново-маслен сос с броколи
Риба на тиган в лимоново-маслен сос с броколи

Не знаете как да изненадате любимите си хора за вечеря? Е, рибно филе заедно с вкусни цветчета броколи винаги

2 човека 30-45 минути Умерено
Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз
Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз

Невероятен вкус и интересен аромат.

4 човека над 45 минути Умерено
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.