Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.


Рецепти, които може да ви интересуват

Буда купичка
Буда купичка

Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки

Сладка царевица и люти подправки - много вкусни заедно.

4 човека 30-45 минути Умерено
Боб яхния с наденички
Боб яхния с наденички

Превъзходно ястие, вкусно и хранително

2 човека 30-45 минути Умерено
Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки
Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

2 човека под 15 минути Лесно
Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.