Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.


Рецепти, които може да ви интересуват

Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне

Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне

Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо.

4 човека над 45 минути Лесно
Великденска Пролетна салата

Великденска Пролетна салата

Лесно и вкусно решение за пролетните дни.

4 човека под 15 минути Лесно
Такос с червен боб

Такос с червен боб

Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации

2 човека 30-45 минути Лесно
Хрупкав шаран със зеленчуков бульон върху царевична питка

Хрупкав шаран със зеленчуков бульон върху царевична питка

Прочетете как да готвите шаран по различен начин и изненадайте вас и семейството ви.

4 човека 30-45 минути Трудно
Идеи за аранжиране на пресни зеленчуци

Основни правила при представянето пресни зеленчуци

Казват, че храната първо се яде с очите и пресните зеленчуци предлагат перфектната възможност за такава реалност. Трябва да се възползваме от най-интензивните цветове на зеленчуците по такъв начин, че да впечатлим дори и най-скептичните очи. Продължете да четете, за да научите актуалните тенденции в аранжирането, както и за тяхната способност да влеят стил в представянето на пресни зеленчуци.

Идеи за аранжиране на храната този сезон: едно фино и деликатно изкуство.

Артистичният ефект идва от постоянния контраст между цветове, форми и линии. В повечето случаи за този ефект е най-добре да използвате бели чинии. Така както бялото може да поставя на преден план нюансите, има ситуации, когато черни, квадратни чинии са за предпочитане или когато е хубаво да се използват черно-бели материали, с участието на силни цветове.

Ето няколко съвета, които трябва да се вземат предвид при аранжиране на пресни зеленчуци:

  • Зеленчуковите шишчета са страхотни в почти всяка комбинация. Добавете домати, парчета краставица, сирене/кашкавал, зелени и жълти чушки и поръсете с черен пипер и смрадлика.
  • Големите парчета зеленчуци обикновено не са привлекателни и може да има случаи, когато приликата на парче с оригиналната форма е особено непривлекателна. За да се избегнете това, режете зеленчуците на малки или средни парчета.
  • Малките парчета зеленчуци трябва да бъдат поставени в центъра, за да се създаде идеята за салата, а по-големите парчета трябва да ги заобикалят.

Колкото по-светли са цветовете, толкова повече те трябва да бъдат поставени в периферията на чинията, за да се предизвика лека, но богата вид цялостна картина.