Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Готвене и приготвяне на салати с корнишони

Има два варианта: да си купите корнишони или да си ги приготвите сами. Независимо кой вариант ще изберете, ще трябва да обърнете внимание на няколко характеристики, когато ги добавяте към готвени ястия или салати.

Готвени ястия

Корнишоните не обичат вода, така че, ако планирате да ги готвите, трябва да ги добавите към края. Някои ястия (като тези с тлъсто месо) изискват голямо количество корнишони, за да има ефект, докато при други само няколко от тях ще свършат работа.

Имайте предвид следните неща:

  • Режете корнишоните на възможно най-тънки парчета; това ще намали воднистия ефект, който имат върху ястията.
  • Не добавяйте корнишоните директно при висока температура, тъй като това ще направи ястието по-кисело.
  • След като отворите буркана, дръжте го в хладилника, за да удължите срока на годност.

Салати

Ето как стоят нещата със зимните салати, когато искаме да им добавим корнишони. Противно на всеобщото мнение, те си отиват също толкова добре със зеленчуци, колкото и с месо.

Ето какво трябва да знаете:

  • Малките корнишони са по-хубави, дори след като ги нарежете. Освен това малките корнишони са по-хрупкави и създават по-силно усещане за свежест от големите корнишони.
  • Нарязването на корнишоните на дребно в салатата е правилният начин, ако става въпрос за бяло месо (например пилешки гърди).
  • Ако корнишоните са 10% от цялата салата, вие сте на прав път. Ако сложите прекалено много, няма да можете да намалите киселинния им ефект, независимо от количеството мазнина, което ще сложите в салатата си.

Рецепти, които може да ви интересуват

Червен боб с орехи
Червен боб с орехи

Много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата.

3 човека 30-45 минути Лесно
Паприкаш
Паприкаш

Рецепта за Паприкаш – традиционно унгарско ястие.

2 човека 30-45 минути Лесно
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Рецепта за Blintzes – палачинки с плънка, традиционно ястие на еврейската кухня.

4 човека 30-45 минути Умерено
Бобени кюфтенца с червен боб
Бобени кюфтенца с червен боб

Особено вкусен и питателен избор за обяд или вечеря

4 човека 15-30 минути Лесно
Готвене и приготвяне на салати с корнишони

Има два варианта: да си купите корнишони или да си ги приготвите сами. Независимо кой вариант ще изберете, ще трябва да обърнете внимание на няколко характеристики, когато ги добавяте към готвени ястия или салати.

Готвени ястия

Корнишоните не обичат вода, така че, ако планирате да ги готвите, трябва да ги добавите към края. Някои ястия (като тези с тлъсто месо) изискват голямо количество корнишони, за да има ефект, докато при други само няколко от тях ще свършат работа.

Имайте предвид следните неща:

  • Режете корнишоните на възможно най-тънки парчета; това ще намали воднистия ефект, който имат върху ястията.
  • Не добавяйте корнишоните директно при висока температура, тъй като това ще направи ястието по-кисело.
  • След като отворите буркана, дръжте го в хладилника, за да удължите срока на годност.

Салати

Ето как стоят нещата със зимните салати, когато искаме да им добавим корнишони. Противно на всеобщото мнение, те си отиват също толкова добре със зеленчуци, колкото и с месо.

Ето какво трябва да знаете:

  • Малките корнишони са по-хубави, дори след като ги нарежете. Освен това малките корнишони са по-хрупкави и създават по-силно усещане за свежест от големите корнишони.
  • Нарязването на корнишоните на дребно в салатата е правилният начин, ако става въпрос за бяло месо (например пилешки гърди).
  • Ако корнишоните са 10% от цялата салата, вие сте на прав път. Ако сложите прекалено много, няма да можете да намалите киселинния им ефект, независимо от количеството мазнина, което ще сложите в салатата си.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.