Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Готвене и приготвяне на салати с корнишони

Има два варианта: да си купите корнишони или да си ги приготвите сами. Независимо кой вариант ще изберете, ще трябва да обърнете внимание на няколко характеристики, когато ги добавяте към готвени ястия или салати.

Готвени ястия

Корнишоните не обичат вода, така че, ако планирате да ги готвите, трябва да ги добавите към края. Някои ястия (като тези с тлъсто месо) изискват голямо количество корнишони, за да има ефект, докато при други само няколко от тях ще свършат работа.

Имайте предвид следните неща:

  • Режете корнишоните на възможно най-тънки парчета; това ще намали воднистия ефект, който имат върху ястията.
  • Не добавяйте корнишоните директно при висока температура, тъй като това ще направи ястието по-кисело.
  • След като отворите буркана, дръжте го в хладилника, за да удължите срока на годност.

Салати

Ето как стоят нещата със зимните салати, когато искаме да им добавим корнишони. Противно на всеобщото мнение, те си отиват също толкова добре със зеленчуци, колкото и с месо.

Ето какво трябва да знаете:

  • Малките корнишони са по-хубави, дори след като ги нарежете. Освен това малките корнишони са по-хрупкави и създават по-силно усещане за свежест от големите корнишони.
  • Нарязването на корнишоните на дребно в салатата е правилният начин, ако става въпрос за бяло месо (например пилешки гърди).
  • Ако корнишоните са 10% от цялата салата, вие сте на прав път. Ако сложите прекалено много, няма да можете да намалите киселинния им ефект, независимо от количеството мазнина, което ще сложите в салатата си.

Рецепти, които може да ви интересуват

Царевична супа

Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Фалафел с цвекло

Фалафел с цвекло

Внимание: нарязаното на парчета цвекло може да се замени с нарязано на кубчета цвекло

2 човека 15-30 минути Умерено
Вкусна салата с гъби „A la Chef”

Вкусна салата с гъби „A la Chef”

Салатата е царят на лятото! Рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!

3 човека 30-45 минути Умерено
Палачинки ала Гундел

Палачинки ала Гундел

Рецепта за палачинки ала Гундел - най-известните унгарски палачинки.

3 човека над 45 минути Умерено
Готвене и приготвяне на салати с корнишони

Има два варианта: да си купите корнишони или да си ги приготвите сами. Независимо кой вариант ще изберете, ще трябва да обърнете внимание на няколко характеристики, когато ги добавяте към готвени ястия или салати.

Готвени ястия

Корнишоните не обичат вода, така че, ако планирате да ги готвите, трябва да ги добавите към края. Някои ястия (като тези с тлъсто месо) изискват голямо количество корнишони, за да има ефект, докато при други само няколко от тях ще свършат работа.

Имайте предвид следните неща:

  • Режете корнишоните на възможно най-тънки парчета; това ще намали воднистия ефект, който имат върху ястията.
  • Не добавяйте корнишоните директно при висока температура, тъй като това ще направи ястието по-кисело.
  • След като отворите буркана, дръжте го в хладилника, за да удължите срока на годност.

Салати

Ето как стоят нещата със зимните салати, когато искаме да им добавим корнишони. Противно на всеобщото мнение, те си отиват също толкова добре със зеленчуци, колкото и с месо.

Ето какво трябва да знаете:

  • Малките корнишони са по-хубави, дори след като ги нарежете. Освен това малките корнишони са по-хрупкави и създават по-силно усещане за свежест от големите корнишони.
  • Нарязването на корнишоните на дребно в салатата е правилният начин, ако става въпрос за бяло месо (например пилешки гърди).
  • Ако корнишоните са 10% от цялата салата, вие сте на прав път. Ако сложите прекалено много, няма да можете да намалите киселинния им ефект, независимо от количеството мазнина, което ще сложите в салатата си.