

Добра Храна
Зеленчуците увеличават дневния прием на витамини и намаляват обиколката на талията. Също така те са много проста за приготвяне храна, дори и за начинаещи.
Какво ви е необходимо?
Предимството на зеленчуците се състои в това, че не се нуждаят от подправки, мариноване и специални масла, които да подобрят вкуса им. Печените зеленчуци може да се приготвят по различни начини: на открито (жар), в кухнята на фурна, на скара или на тиган. Зърнените храни, картофите, брюкселскоте зеле, пащърнака, целината и морковите може да се приготвят за по-малко време, ако предварително са сварени във вода.Почти всички зеленчуци могат да бъдат изпечени, но:
- тиквичките,
- патладжаните,
- доматите,
- чушките,
- лютият червен пипер,
- чесъна, праза,
- лука,
- гъбите,
- сладките картофи
- и аспержите
са особено подходящи за приготвяне на скара, тъй като не изискват много време.
Някои зеленчуци като лука, чесъна и чушките нямат нужда да се белят преди печене.