Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Червени зеленчуци за здраво сърце

Червеният цвят на зеленчуците им дава редица здравни стимулиращи качества, сред които можем да разграничим следните:

  • подобряват настроението
  • повишават апетита и състоянието на кръвоносните съдове
  • понижават нивото на лошия холестерол
  • стабилизират кръвното налягане
  • регулират дейността на сърцето.

Червените зеленчуци оказват влияние предимно върху сърцето, особено тези с интензивен цвят. Това се дължи на ликопена, който се съдържаща в тях. Той е антиоксидант, който подпомага работата на сърцето и понижава нивото на лошия холестерол. Той също забавя стареенето и има противоракова функция. Тази група от зеленчуци съдържа голямо количество калий, който оказва влияние върху ритъма на сърцето ни, регулира и стабилизира кръвното налягане. Червените зеленчуци са богати на антоцианини, които са естествени багрила усилващи кръвните стени. Каротеноидите са други здравословни пигменти, които могат да подобрят настроението ни. Според изследвания, оптимистите имат с около 13% по-висока концентрация на този пигмент.

Ето някои примери за зеленчуци, които принадлежат към червената група:

  • червен пипер
  • цвекло
  • червено зеле
  • ряпа
  • ревен
  • домати

Рецепти, които може да ви интересуват

Грилована сьомга със сладка царевица
Грилована сьомга със сладка царевица

Впечатляващо ястие, което ще очарова вашите сетива!

2 човека 30-45 минути Трудно
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Чанахи
Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина
Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Омлет Fu Yung – за неговото приготвяне се използва само белтъка от кокоши яйца, за да бъде вкусът по-деликатен, а ястието да се топи в устата.

4 човека 15-30 минути Лесно
Червени зеленчуци за здраво сърце

Червеният цвят на зеленчуците им дава редица здравни стимулиращи качества, сред които можем да разграничим следните:

  • подобряват настроението
  • повишават апетита и състоянието на кръвоносните съдове
  • понижават нивото на лошия холестерол
  • стабилизират кръвното налягане
  • регулират дейността на сърцето.

Червените зеленчуци оказват влияние предимно върху сърцето, особено тези с интензивен цвят. Това се дължи на ликопена, който се съдържаща в тях. Той е антиоксидант, който подпомага работата на сърцето и понижава нивото на лошия холестерол. Той също забавя стареенето и има противоракова функция. Тази група от зеленчуци съдържа голямо количество калий, който оказва влияние върху ритъма на сърцето ни, регулира и стабилизира кръвното налягане. Червените зеленчуци са богати на антоцианини, които са естествени багрила усилващи кръвните стени. Каротеноидите са други здравословни пигменти, които могат да подобрят настроението ни. Според изследвания, оптимистите имат с около 13% по-висока концентрация на този пигмент.

Ето някои примери за зеленчуци, които принадлежат към червената група:

  • червен пипер
  • цвекло
  • червено зеле
  • ряпа
  • ревен
  • домати
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description