Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Бял и червен боб

Червен боб

Червеният боб се препоръчва за вегетарианците като безценен източник на протеин. Научно потвърдено е, че съдържа повече протеин от месото. Червените зърна са богат източник на витамини, особено B1, който действа като антидепресант и подобрява паметта. Бобът също е богат на калий, калций и фосфор, които се грижат за нашата кръвоносна система и подобряване на здравето на нашите кости. Освен това, фасулът съдържа много желязо, фолиева киселина, селен и цинк. Тези минерали играят много важна роля за правилното функциониране на храносмилателната система, имунната система и неутрализират свободните радикали. Фибрите, които се съдържат в семената на боба помагат за премахване на излишния холестерол от организма, което влияе положително на работата на нашата сърдечно-съдовата система. Освен това, червеният фасул е богат на изофлавони - съединения, които намаляват риска от рак на простатата при мъжете и са особено полезни по време на менопаузата при жените. Ниският гликемичен индекс е друго голямо предимство на боба. Това спомага за поддържането на стабилно ниво на кръвната захар. Пигментът съдържащ се в червения боб играе важна роля на антиоксидант. White & Red Kidney Beans

Бял боб

Белият фасул също е ценен източник на растителен протеин. Този зеленчук допълва запасите от желязо, мед, цинк, фосфор, магнезий и е необходим за правилното функциониране на витамините А, Е и B в организма. Поради своите алкални качества, бобът помага за поддържане на киселинно-алкалния баланс в организма. Бобените семена също са отличен източник на фибри, които допринасят за подобряването на храносмилателната система. В допълнение, консумацията му има благоприятен ефект върху бактериалната флора в червата, правилното функциониране на панкреаса, черния дроб и дебелото черво. Беше потвърдено, че редовното присъствие на бял боб в нашата диета понижава нивата на общия холестерол в кръвта, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, този сорт фасул е естествен източник на лецитин, който има благоприятен ефект върху нервната система, концентрацията и паметта.


Рецепти, които може да ви интересуват

Великденска Пролетна салата
Великденска Пролетна салата

Лесно и вкусно решение за пролетните дни.

4 човека под 15 минути Лесно
Хрупкава пъстърва с моркови и броколи
Хрупкава пъстърва с моркови и броколи

Пъстърва, увита в тънки резени бекон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Aki y bacalao
Aki y bacalao

Рецепта за aki y bacalao, ястие от карибската кухня.

3 човека над 45 минути Умерено
Мексикански горгонзола кошници
Мексикански горгонзола кошници

Невероятен вкус, озаряващ вашия ден!

4 човека 30-45 минути Лесно
Бял и червен боб

Червен боб

Червеният боб се препоръчва за вегетарианците като безценен източник на протеин. Научно потвърдено е, че съдържа повече протеин от месото. Червените зърна са богат източник на витамини, особено B1, който действа като антидепресант и подобрява паметта. Бобът също е богат на калий, калций и фосфор, които се грижат за нашата кръвоносна система и подобряване на здравето на нашите кости. Освен това, фасулът съдържа много желязо, фолиева киселина, селен и цинк. Тези минерали играят много важна роля за правилното функциониране на храносмилателната система, имунната система и неутрализират свободните радикали. Фибрите, които се съдържат в семената на боба помагат за премахване на излишния холестерол от организма, което влияе положително на работата на нашата сърдечно-съдовата система. Освен това, червеният фасул е богат на изофлавони - съединения, които намаляват риска от рак на простатата при мъжете и са особено полезни по време на менопаузата при жените. Ниският гликемичен индекс е друго голямо предимство на боба. Това спомага за поддържането на стабилно ниво на кръвната захар. Пигментът съдържащ се в червения боб играе важна роля на антиоксидант. White & Red Kidney Beans

Бял боб

Белият фасул също е ценен източник на растителен протеин. Този зеленчук допълва запасите от желязо, мед, цинк, фосфор, магнезий и е необходим за правилното функциониране на витамините А, Е и B в организма. Поради своите алкални качества, бобът помага за поддържане на киселинно-алкалния баланс в организма. Бобените семена също са отличен източник на фибри, които допринасят за подобряването на храносмилателната система. В допълнение, консумацията му има благоприятен ефект върху бактериалната флора в червата, правилното функциониране на панкреаса, черния дроб и дебелото черво. Беше потвърдено, че редовното присъствие на бял боб в нашата диета понижава нивата на общия холестерол в кръвта, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, този сорт фасул е естествен източник на лецитин, който има благоприятен ефект върху нервната система, концентрацията и паметта.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.