Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Белтъчините в бобовите растения

От гледна точка на храненето семената на бобовите растения са ценени най-вече заради голямото им съдържание на белтъчини.

малка зелена соя току-що излиза от почватаТе са също богат източник на витамини от група B, а също на макро и микроелементи, сред които внимание заслужават следните елементи: калий, магнезий, фосфор, желязо, мед, манган, молибден, цинк и сяра.

Бобовите растения съдържат също фитати, които както се вижда от изследванията направени с животни, могат да защитават клетките от ракови изменения, а освен това са богати на баластни вещества, както разтворими, така и неразтворими.

Особено много белтъчини съдържа соята (40 г на 100 г), като това са белтъчини с много висока хранителна стойност, най-високата сред всички растителни белтъчини. Съдържанието на въглехидрати в сухите семена на бобовите растения се колебае от 40 до 60 г на 100 г, а на мазнини от 5 г (за повечето бобови) до 20 г (за семената на соята).


Рецепти, които може да ви интересуват

Спанак с гъби на фурна
Спанак с гъби на фурна

Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна!

3 човека 30-45 минути Умерено
Käsekuchen - чийзкейк, кекс от извара
Käsekuchen - чийзкейк, кекс от извара

Рецепта на сладкиш със сирене - Käsekuchen – много известен десерт не само в Германия.

4 човека над 45 минути Умерено
Печено телешко филе - svickova
Печено телешко филе - svickova

Рецептата за печено телешко филе - невероятно чешко ястие с дългогодишна традиция.

3 човека над 45 минути Умерено
Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене
Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене

Перфектно ястие за любителите на вегетарианската кухня

2 човека 15-30 минути Лесно
Белтъчините в бобовите растения

От гледна точка на храненето семената на бобовите растения са ценени най-вече заради голямото им съдържание на белтъчини.

малка зелена соя току-що излиза от почватаТе са също богат източник на витамини от група B, а също на макро и микроелементи, сред които внимание заслужават следните елементи: калий, магнезий, фосфор, желязо, мед, манган, молибден, цинк и сяра.

Бобовите растения съдържат също фитати, които както се вижда от изследванията направени с животни, могат да защитават клетките от ракови изменения, а освен това са богати на баластни вещества, както разтворими, така и неразтворими.

Особено много белтъчини съдържа соята (40 г на 100 г), като това са белтъчини с много висока хранителна стойност, най-високата сред всички растителни белтъчини. Съдържанието на въглехидрати в сухите семена на бобовите растения се колебае от 40 до 60 г на 100 г, а на мазнини от 5 г (за повечето бобови) до 20 г (за семената на соята).

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.