Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Ателиета по здравословно хранене с Бондюел

Здравословното хранене при децата е основен фактор за правилното им развитие и растеж. Според последни проучвания, децата с правилен режим на хранене са дори по-щастливи и по-рядко имат емоционални проблеми. 

От ранна детска възраст се възпитават и нагласите за вкус към определени храни (например хранене с по-малко мазнини, сол и захар) и чувството за удоволствие от храната. Създаването на здравословен хранителен модел в ранен етап от живота е база за поддържането му в по-късна възраст и намаляване на риска от редица хронични заболявания в бъдеще. Затова е важно да следим хранителните навици и качеството на храната още от захранването на детето.

Темата за здравословното хранене на децата ни е особено актуална днес, когато навсякъде около нас е натрапчивият junk food. Все по-тревожните статистики за наднормено тегло сред децата и уседналият начин на живот, превръщат здравословното хранене в основен приоритет на повечето родители. 

Бондюел, като социално отговорна компания, има важна мисия в защитата на здравословния начин на живот. Здравословното хранене винаги е било приоритет за компанията. Вярваме, че то трябва да започне от най-ранна детска възраст. Това мотивира екипът ни за трета година да организира ателиета по здравословно хранене за деца. Кампанията е насочена както към децата, така и към родителите и учителите, които имат отговорността да възпитат полезни навици у мъниците. 

Инициативата се фокусира над деца от 4 до 6 години, защото възрастта е особено подходяща за създаване на здравословен модел на хранене, тъй като децата подражават на възрастните и са в период на изграждане на своите хранителните навици. Изключително важно е ежедневното предлагане на разнообразни зеленчуци и плодове. На децата трябва да се осигуряват през всички сезони на годината пресни, а през есенно-зимния период замразени или консервирани плодове и зеленчуци.

Затова тази есен 20 кулинарни ателиета на Бондюел представят по забавен и креативен начин плодовете и зеленчуците, като популяризират консумацията им. Повече от 350 деца от частни детски градини в град София ще се включат в тях. Всеки малчуган получава възможност да си „играе” и да „рисува” с царевицата, граха, цвеклото, боба, соевите кълнове, гъбите и киселите краставички на Бондюел. Децата приготвят здравословни и забавни сандвичи, наподобяващи човечета, животни, цветя – всеки може да развихри въображението си и да претвори на филийката хляб дори любим анимационни герои, а след снимките за спомен, малчуганите могат да ги хапнат с удоволствие. 

За всяко дете има разбира се и подарък, осигурен от Бондюел – книжката „Приключенците от Бондюелия“, в която освен вълнуващата история на Гъбка, Боболина, Камбиньо и Фасулино, има игри, стикери и разбира се вкусни и забавни рецепти, които родителите могат да приготвят с децата си вкъщи. 

Когато децата играят с плодовете и зеленчуците, те стават по-склонни да ги опитат. Кулинарните ателиета са доказателство, че работейки с храната, малчуганите, които имат негативното отношение към някои зеленчуци, успяват да го преодолеят и се престрашават да опитат. Голяма част от тях установяват, че освен полезни, зеленчуците са и вкусни и смело дегустират цвекло и соеви кълнове, например. 

Кулинарните работилници се радват на голям интерес от страна на децата, техните учители и родители, защото образоват, но и много забавляват най-малките като им показват разнообразието от вкусни и полезни зеленчуци на Бондюел, които стават и за весели игри. 

 


Рецепти, които може да ви интересуват

Палачинки ала Гундел
Палачинки ала Гундел

Рецепта за палачинки ала Гундел - най-известните унгарски палачинки.

3 човека над 45 минути Умерено
Закуска с киноа, кокосово мляко и плодове
Закуска с киноа, кокосово мляко и плодове

Започнете деня с апетитна закуска!

2 човека 15-30 минути Умерено
Тортиля с риба тон
Тортиля с риба тон

Перфектният избор за лека вечеря

4 човека под 15 минути Лесно
Крем супа от тиква със скариди
Крем супа от тиква със скариди

Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.

4 човека 15-30 минути Лесно
Ателиета по здравословно хранене с Бондюел

Здравословното хранене при децата е основен фактор за правилното им развитие и растеж. Според последни проучвания, децата с правилен режим на хранене са дори по-щастливи и по-рядко имат емоционални проблеми. 

От ранна детска възраст се възпитават и нагласите за вкус към определени храни (например хранене с по-малко мазнини, сол и захар) и чувството за удоволствие от храната. Създаването на здравословен хранителен модел в ранен етап от живота е база за поддържането му в по-късна възраст и намаляване на риска от редица хронични заболявания в бъдеще. Затова е важно да следим хранителните навици и качеството на храната още от захранването на детето.

Темата за здравословното хранене на децата ни е особено актуална днес, когато навсякъде около нас е натрапчивият junk food. Все по-тревожните статистики за наднормено тегло сред децата и уседналият начин на живот, превръщат здравословното хранене в основен приоритет на повечето родители. 

Бондюел, като социално отговорна компания, има важна мисия в защитата на здравословния начин на живот. Здравословното хранене винаги е било приоритет за компанията. Вярваме, че то трябва да започне от най-ранна детска възраст. Това мотивира екипът ни за трета година да организира ателиета по здравословно хранене за деца. Кампанията е насочена както към децата, така и към родителите и учителите, които имат отговорността да възпитат полезни навици у мъниците. 

Инициативата се фокусира над деца от 4 до 6 години, защото възрастта е особено подходяща за създаване на здравословен модел на хранене, тъй като децата подражават на възрастните и са в период на изграждане на своите хранителните навици. Изключително важно е ежедневното предлагане на разнообразни зеленчуци и плодове. На децата трябва да се осигуряват през всички сезони на годината пресни, а през есенно-зимния период замразени или консервирани плодове и зеленчуци.

Затова тази есен 20 кулинарни ателиета на Бондюел представят по забавен и креативен начин плодовете и зеленчуците, като популяризират консумацията им. Повече от 350 деца от частни детски градини в град София ще се включат в тях. Всеки малчуган получава възможност да си „играе” и да „рисува” с царевицата, граха, цвеклото, боба, соевите кълнове, гъбите и киселите краставички на Бондюел. Децата приготвят здравословни и забавни сандвичи, наподобяващи човечета, животни, цветя – всеки може да развихри въображението си и да претвори на филийката хляб дори любим анимационни герои, а след снимките за спомен, малчуганите могат да ги хапнат с удоволствие. 

За всяко дете има разбира се и подарък, осигурен от Бондюел – книжката „Приключенците от Бондюелия“, в която освен вълнуващата история на Гъбка, Боболина, Камбиньо и Фасулино, има игри, стикери и разбира се вкусни и забавни рецепти, които родителите могат да приготвят с децата си вкъщи. 

Когато децата играят с плодовете и зеленчуците, те стават по-склонни да ги опитат. Кулинарните ателиета са доказателство, че работейки с храната, малчуганите, които имат негативното отношение към някои зеленчуци, успяват да го преодолеят и се престрашават да опитат. Голяма част от тях установяват, че освен полезни, зеленчуците са и вкусни и смело дегустират цвекло и соеви кълнове, например. 

Кулинарните работилници се радват на голям интерес от страна на децата, техните учители и родители, защото образоват, но и много забавляват най-малките като им показват разнообразието от вкусни и полезни зеленчуци на Бондюел, които стават и за весели игри. 

 

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.