Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

5 съвета за това как да сервираме храната като професионалисти

Само няколко от нашите съвети ще ви помогнат да промените ежедневната си храна в нещо различно и запомнящо се.

1. Избирайте чиниите разумно

Както вероятно сте забелязали, най-добрият фон, на който може да представите даден вид храна, е голяма, бяла, изчистена чиния. Можете да вложите въображението си в нейната форма, например да изберете правоъгълна или кръгла. Цветни, шарени и декорирани чинии разсейват погледа от главното - храната, която е най-важната.

2. Подредете храната върху чинията

Има едно просто правило, което помага да направите правилни по големина порции. Винаги помнете, че зеленчуците трябва да покриват около половината от чинията, а протеиновите и нишестените продукти, по равно около 1/4. Ако си представите, че чинията е часовник, би трябвало да поставите зеленчуците на 2 часа, месото на 6 часа, а нишестените продукти на 11 часа.

3. Правило на нечетните

Всички видове ястия изглеждат по-интересно, когато определеният вид храна се сервира на нечетни, отколкото на четни бройки. Смята се, че четните номера правят всичко симетрично, което е по-неестествено. Храната се сервира на тройки, петици и седмици вместо на четворки, шестици и осмици.

4. Добавете цвят

Когато готвите зеленчуци, внимавайте да не ги преварите, защото така те ще загубят естествения си цвят. Опитайте се да добавите някои контрасти, но не забравяйте, че те трябва да са семпли. Можете също така да оцветите храната чрез добавяне на цветен сос или пюре.

5. Практикувайте
Сервирането на храната по красив начин е артистично умение, което може лесно да научите. Колкото повече се упражнявате, толкова по-добри ще ставате. Но за да станете професионалист, трябва да си изградите собствен стил. Много вдъхновение може да се открие в интернет, например в различни кулинарни блогове.

Помнете, че Пределът е само вашето въображение и креативност. Успех!


Рецепти, които може да ви интересуват

Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно
Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно

Рецепта за тортила с masa harina – в Мексико това е най-важната гарнитура към всичко, базова съставка към много ястия, мексикански хляб.

10 човека 30-45 минути Лесно
Хачапури (Грузински чийзкейк)
Хачапури (Грузински чийзкейк)

Всъщност няма “Supra” (грузински празник) без тази популярна и вкусна перла на грузинската кухня.

1 човек над 45 минути Лесно
Пълнени яйца с крем от нахут
Пълнени яйца с крем от нахут

Празнично ястие - обикновено се приготвя за Нова година - но можете да му се насладите по всяко време! Лесно е за приготвяне и вкусно!

4 човека 30-45 минути Лесно
Китайски нудъли с броколи
Китайски нудъли с броколи

Комбинацията Китайски нудъли с броколи е идеална.

2 човека 30-45 минути Умерено
5 съвета за това как да сервираме храната като професионалисти

Само няколко от нашите съвети ще ви помогнат да промените ежедневната си храна в нещо различно и запомнящо се.

1. Избирайте чиниите разумно

Както вероятно сте забелязали, най-добрият фон, на който може да представите даден вид храна, е голяма, бяла, изчистена чиния. Можете да вложите въображението си в нейната форма, например да изберете правоъгълна или кръгла. Цветни, шарени и декорирани чинии разсейват погледа от главното - храната, която е най-важната.

2. Подредете храната върху чинията

Има едно просто правило, което помага да направите правилни по големина порции. Винаги помнете, че зеленчуците трябва да покриват около половината от чинията, а протеиновите и нишестените продукти, по равно около 1/4. Ако си представите, че чинията е часовник, би трябвало да поставите зеленчуците на 2 часа, месото на 6 часа, а нишестените продукти на 11 часа.

3. Правило на нечетните

Всички видове ястия изглеждат по-интересно, когато определеният вид храна се сервира на нечетни, отколкото на четни бройки. Смята се, че четните номера правят всичко симетрично, което е по-неестествено. Храната се сервира на тройки, петици и седмици вместо на четворки, шестици и осмици.

4. Добавете цвят

Когато готвите зеленчуци, внимавайте да не ги преварите, защото така те ще загубят естествения си цвят. Опитайте се да добавите някои контрасти, но не забравяйте, че те трябва да са семпли. Можете също така да оцветите храната чрез добавяне на цветен сос или пюре.

5. Практикувайте
Сервирането на храната по красив начин е артистично умение, което може лесно да научите. Колкото повече се упражнявате, толкова по-добри ще ставате. Но за да станете професионалист, трябва да си изградите собствен стил. Много вдъхновение може да се открие в интернет, например в различни кулинарни блогове.

Помнете, че Пределът е само вашето въображение и креативност. Успех!

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description