Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

5 съвета за това как да сервираме храната като професионалисти

Само няколко от нашите съвети ще ви помогнат да промените ежедневната си храна в нещо различно и запомнящо се.

1. Избирайте чиниите разумно

Както вероятно сте забелязали, най-добрият фон, на който може да представите даден вид храна, е голяма, бяла, изчистена чиния. Можете да вложите въображението си в нейната форма, например да изберете правоъгълна или кръгла. Цветни, шарени и декорирани чинии разсейват погледа от главното - храната, която е най-важната.

2. Подредете храната върху чинията

Има едно просто правило, което помага да направите правилни по големина порции. Винаги помнете, че зеленчуците трябва да покриват около половината от чинията, а протеиновите и нишестените продукти, по равно около 1/4. Ако си представите, че чинията е часовник, би трябвало да поставите зеленчуците на 2 часа, месото на 6 часа, а нишестените продукти на 11 часа.

3. Правило на нечетните

Всички видове ястия изглеждат по-интересно, когато определеният вид храна се сервира на нечетни, отколкото на четни бройки. Смята се, че четните номера правят всичко симетрично, което е по-неестествено. Храната се сервира на тройки, петици и седмици вместо на четворки, шестици и осмици.

4. Добавете цвят

Когато готвите зеленчуци, внимавайте да не ги преварите, защото така те ще загубят естествения си цвят. Опитайте се да добавите някои контрасти, но не забравяйте, че те трябва да са семпли. Можете също така да оцветите храната чрез добавяне на цветен сос или пюре.

5. Практикувайте
Сервирането на храната по красив начин е артистично умение, което може лесно да научите. Колкото повече се упражнявате, толкова по-добри ще ставате. Но за да станете професионалист, трябва да си изградите собствен стил. Много вдъхновение може да се открие в интернет, например в различни кулинарни блогове.

Помнете, че Пределът е само вашето въображение и креативност. Успех!


Рецепти, които може да ви интересуват

Зелен фасул с копър
Зелен фасул с копър

Топъл зелен фасул с чесън и много копър! Лесен за приготвяне и за наслаждаване.

2 човека 15-30 минути Лесно
Херинга в олио
Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие.

5 човека над 45 минути Лесно
Шишчета от гъби с босилек
Шишчета от гъби с босилек

Необичайна, но много вкусна комбинация от полезни и хранителни зеленчуци.

3 човека 30-45 минути Умерено
Бигос - ястие със зеленчуци, гъби и месо
Бигос - ястие със зеленчуци, гъби и месо

Рецепта за бигос – традиционно ястие, присъстващо на полската трапеза всекидневно и по празниците.

4 човека над 45 минути Умерено
5 съвета за това как да сервираме храната като професионалисти

Само няколко от нашите съвети ще ви помогнат да промените ежедневната си храна в нещо различно и запомнящо се.

1. Избирайте чиниите разумно

Както вероятно сте забелязали, най-добрият фон, на който може да представите даден вид храна, е голяма, бяла, изчистена чиния. Можете да вложите въображението си в нейната форма, например да изберете правоъгълна или кръгла. Цветни, шарени и декорирани чинии разсейват погледа от главното - храната, която е най-важната.

2. Подредете храната върху чинията

Има едно просто правило, което помага да направите правилни по големина порции. Винаги помнете, че зеленчуците трябва да покриват около половината от чинията, а протеиновите и нишестените продукти, по равно около 1/4. Ако си представите, че чинията е часовник, би трябвало да поставите зеленчуците на 2 часа, месото на 6 часа, а нишестените продукти на 11 часа.

3. Правило на нечетните

Всички видове ястия изглеждат по-интересно, когато определеният вид храна се сервира на нечетни, отколкото на четни бройки. Смята се, че четните номера правят всичко симетрично, което е по-неестествено. Храната се сервира на тройки, петици и седмици вместо на четворки, шестици и осмици.

4. Добавете цвят

Когато готвите зеленчуци, внимавайте да не ги преварите, защото така те ще загубят естествения си цвят. Опитайте се да добавите някои контрасти, но не забравяйте, че те трябва да са семпли. Можете също така да оцветите храната чрез добавяне на цветен сос или пюре.

5. Практикувайте
Сервирането на храната по красив начин е артистично умение, което може лесно да научите. Колкото повече се упражнявате, толкова по-добри ще ставате. Но за да станете професионалист, трябва да си изградите собствен стил. Много вдъхновение може да се открие в интернет, например в различни кулинарни блогове.

Помнете, че Пределът е само вашето въображение и креативност. Успех!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.