1. >Retsepti
  2. >Сьомга с уасаби — японски хрян

Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”. Японският хрян Уасаби е значително по-лютив от традиционния хрян затова се препоръчва да сте внимателни с неговата употреба. Уасабито е незаменима съставка както към суши, така и към сашими.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
4 филета от сьомга

2 лъжици соев сос

2 лъжички уасаби

1/4 чаша майонеза

2 лъжички нарязан див лук

1 лъжичка смлян джинджифил

1 лъжичка сусамово олио
Съставки за 4човек/души
4 филета от сьомга

2 лъжици соев сос

2 лъжички уасаби

1/4 чаша майонеза

2 лъжички нарязан див лук

1 лъжичка смлян джинджифил

1 лъжичка сусамово олио
  1. Стъпка 1
    Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.
  2. Стъпка 2
    Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.
  3. Стъпка 3
    Почистете обелените скариди оставяйки опашките, леко подсолете, а след това оваляйте в картофено брашно, изтупайте брашното което е в повече, сварете 2 чаши вода след което пуснете скаридите и така варете не повече от 10 секунди. Извадете от водата, изплакнете под студена вода и оставете настрана.
  4. Стъпка 4
    Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.
  5. Стъпка 5
    Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 35 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте филетата от сьомга поляти с майонезената смес.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда