1. >Retsepti
  2. >Салата с телешко и спанак по виетнамски

Салата с телешко и спанак по виетнамски

Easy
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 големи пресни краставици

1 голям морков

Сол

250 гр. спанак

2 зелени лимона

2 лъжици рибен сос

1/2 лъжички захар

1/2 лъжичка смачкана чушка чили

1/2 лъжичка сусамово масло

1 скилидка чесън

Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)

1/4 чаша олио или зехтин

250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин

3 лъжици печени и накълцани фъстъци

Кориандър

Едро смлян пипер

1/4 чаша олио или зехтин

4 стръка голям пресен лук (целия)

1/4 лъжичка сол
Съставки за 4човек/души
1 големи пресни краставици

1 голям морков

Сол

250 гр. спанак

2 зелени лимона

2 лъжици рибен сос

1/2 лъжички захар

1/2 лъжичка смачкана чушка чили

1/2 лъжичка сусамово масло

1 скилидка чесън

Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)

1/4 чаша олио или зехтин

250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин

3 лъжици печени и накълцани фъстъци

Кориандър

Едро смлян пипер

1/4 чаша олио или зехтин

4 стръка голям пресен лук (целия)

1/4 лъжичка сол
  1. Стъпка 1
    Загрейте олиото до много висока температура. Добавете нарязания пресен лук и солта. Пържете, докато парчетата пресен лук станат хрупкави и започнат да покафеняват.
  2. Стъпка 2
    Също така може да се съхранява в хладилник в плътно затворен буркан (две седмици).
  3. Стъпка 3
    Добавете чесъна и магданоза и гответе 12 минути до кафяв цвят.
  4. Стъпка 4
    С приготвения сос полейте краставиците и морковите, оставете за 5 минути, за да могат вкусовете да се слеят.
  5. Стъпка 5
    Върху слой спанак поставете парчета морков и краставици заедно със соса, около него подредете месото. Поръсете с 12 лъжички с останалото лучено олио, поръсете с фъстъците и прясно смления пипер.
Съвет за готвене, заглавие
Декорирайте с листа колеандър и парченца зелен лимон.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда