Стъпка 1
Започваме като измием и подсушим листата салата. След това ги накъсваме на малки парчета.
Стъпка 2
Нарязваме предварително сготвеното пилешко на малки парчета, като преди да го добавим към салатата може да го запържим за няколко минути в тиган с олио или масло за неустоима хрупкава коричка.
Стъпка 3
Наденицата трябва да се надупчи с вилица на няколко места и да се свари във вода на силен котлон.След като водата заври, намалете котлона и варете 15 минути. След това подсушете и нарежете на парчета.
Стъпка 4
Какво е салата Цезар без крутони? Разбира се, тук може да използвате и готови крутони от магазина, но за тези от нас, които искат всичко да е „направено у дома“ – ето и как ги приготвяме!
Филийките хляб нарязваме на малки кубчета, като гледаме кубчетата да са с равни размери. В тиган загряваме малко мазнина и добавяме една пресована скилидка чесън. Изсипваме нарязания хляб и запържване (на умерен огън) до получаване на коричка и хрупкава текстура.
Стъпка 5
В подходяща купа слагаме листата зелена салата, пилешкото месо отгоре, поливаме всичко с дресинга, поръсваме с останалото количество пармезан и накрая добавяме крутоните.
Ммм… трудно ще се намери някой, който да устои на автентична рецепта за салата Цезар с пиле!
Съвет за готвене, заглавие
Върху листата салата, наредете запържените парчета пиле, всичко полейте с приготвения сос и поръсете с рендосания Пармезан.