1. >Retsepti
  2. >Салата Цезар с пиле

Салата Цезар с пиле

Обратно в кухнята на Bonduelle за едно любимо и популярно по целия свят ястие: оригиналната рецепта за салата Цезар с пиле!
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 зелена салата

400 г пилешко филе

2-3 филийки хляб

Сол на вкус

Зехтин на вкус

1 яйце

100 мл зехтин

1 филе аншоа

Сокът от 1/2 лимон

1 ч.ч. дижонска горчица

1 скилидка чесън

120 г пармезан

Сол на вкус

Черен пипер на вкус
Съставки за 2човек/души
1 зелена салата

400 г пилешко филе

2-3 филийки хляб

Сол на вкус

Зехтин на вкус

1 яйце

100 мл зехтин

1 филе аншоа

Сокът от 1/2 лимон

1 ч.ч. дижонска горчица

1 скилидка чесън

120 г пармезан

Сол на вкус

Черен пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Започваме като измием и подсушим листата салата. След това ги накъсваме на малки парчета.
  2. Стъпка 2
    Нарязваме предварително сготвеното пилешко на малки парчета, като преди да го добавим към салатата може да го запържим за няколко минути в тиган с олио или масло за неустоима хрупкава коричка. 
  3. Стъпка 3
    Наденицата трябва да се надупчи с вилица на няколко места и да се свари във вода на силен котлон.След като водата заври, намалете котлона и варете 15 минути. След това подсушете и нарежете на парчета.
  4. Стъпка 4
    Какво е салата Цезар без крутони? Разбира се, тук може да използвате и готови крутони от магазина, но за тези от нас, които искат всичко да е „направено у дома“ – ето и как ги приготвяме!  Филийките хляб нарязваме на малки кубчета, като гледаме кубчетата да са с равни размери. В тиган загряваме малко мазнина и добавяме една пресована скилидка чесън. Изсипваме нарязания хляб и запържване (на умерен огън) до получаване на коричка и хрупкава текстура.  
  5. Стъпка 5
    В подходяща купа слагаме листата зелена салата, пилешкото месо отгоре, поливаме всичко с дресинга, поръсваме с останалото количество пармезан и накрая добавяме крутоните.  Ммм… трудно ще се намери някой, който да устои на автентична рецепта за салата Цезар с пиле!  
Съвет за готвене, заглавие
Върху листата салата, наредете запържените парчета пиле, всичко полейте с приготвения сос и поръсете с рендосания Пармезан.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Салата на шефа с царевица и моркови

    „Салатата на Шефа” се състои предимно от листа салата с разнообразни добавки. Стандартната рецепта може да се модифицира по различни начини – добавяйки към салатата месо, риба, или да смените соса винегрет със сос с добавка на майонеза.

  • САЛАТА GRAND BLEU

    Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение. Много лесна и бърза за изпълнение таз...

  • Вегетариански сукоташ

    Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пр...