1. >Retsepti
  2. >Рулца от патладжани

Рулца от патладжани

Рулцата от патладжани имат богат вкус, който се постига главно от чесъна и орехите. Това предястие не отнема много време, за да се приготви, но ще бъде вкусно за вашите гости или семейство
Лесни
2 човек/души
50 мин
Съставки
за 2 човек/души
2 големи патладжана

1 глава червен лук

2 домата

1 скилидка чесън

50 г семена от нар

50 г орехи

зехтин или олио

сметана

копър

сол
Съставки за 2човек/души
2 големи патладжана

1 глава червен лук

2 домата

1 скилидка чесън

50 г семена от нар

50 г орехи

зехтин или олио

сметана

копър

сол
  1. Стъпка 1
    Нарежете патладжаните на филийки с дебелина 6 мм, без да ги белите. Сложете сол от двете страни и ги оставете за 15 минути, след което махнете течността, която се е образувала с помощта на хартиена кърпа.
  2. Стъпка 2
    Изпечете патладжаните в тава с олио или зехтин. Сложете ги настрана и попийте излишната мазнина с хартиена кърпа.
  3. Стъпка 3
    В тенджера изсипваме кайсиите и захарта, където ги оставяме да престоят 45 минути.
  4. Стъпка 4
    Нарежете копъра. Добавете го в купата, заедно с 23 лъжици сметана.
  5. Стъпка 5
    Сложете и семената от нар в купата.
  6. Стъпка 6
    Добавете сол, ако е необходимо.
  7. Стъпка 7
    Сложете една лъжица от сместа от купата върху една филийка патладжан и го навийте.   
  8. Стъпка 8
    Украсете рулцата с копъра и семената от нар.
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Украсете рулцата с копър и семена от нар.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Аджапсандали с патладжани

    Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.

  • Градинска салата с маслини и царевица

    Перфектната салата за балансирана зеленчукова диета!

  • Октопод със средиземноморски зеленчуци

    Средиземноморската кухня вече е по-близо до вас с готовото ястие Bonduelle средиземноморски микс.