1. >Retsepti
  2. >Ориз за суши

Ориз за суши

Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г ориз

200 мл вода

4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет

3 лъжици захар

2 лъжици сол
Съставки за 4човек/души
300 г ориз

200 мл вода

4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет

3 лъжици захар

2 лъжици сол
  1. Стъпка 1
    Измийте ориза много добре под течаща вода и после го накиснете за 30 минути.
  2. Стъпка 2
    Сварете вода и я оставете да се вари 1-2 минути.
  3. Стъпка 3
    Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.
  4. Стъпка 4
    През това време в подходящ съд и на бавен огън забъркайте оцета, захарта и солта, докато всичко се разтвори в една хомогенна смес.
Съвет за готвене, заглавие
Прехвърлете ориза в дълбока и широка купа и с помощта на дървена лъжица внимателно го разстелете по дъното на съда. След това полейте с подправките, бъркайки постоянно, но внимателно. Оставете да изстине при стайна температура покрит с кърпа.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда