Стъпка 1
Лукът, чесънът, чушките, магданозът се нарязват на ситно и се смесват с агнешкото и телешкото месо. След като ги смесите, подправете със сумак, кориандър, червен пипер, кимион, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко, докато стане хомогенна смес.
Стъпка 2
Сложете малко олио върху грил тиган и го оставете да загрее, докато приготвяте шишчетата. За по-лесно приготвяне на месото от шишчето, намокрете ръцете си с вода и оформете месото върху дървени пръчки. След това ги сложете в тигана и ги гответе от всички страни, докато покафенеят.
Стъпка 3
Отделно в тенджера задушете зеленчуковата смес от карфиол с малко масло. С помощта на блендер хомогенизирайте състава, като постепенно добавяте мляко и след това течна сметана.
Стъпка 4
В малка купа пригответе соса. Към киселото мляко добавете счукания чесън, маслиновото масло и изсушената мента. Разбъркайте до гладкост и може да се сервирате с кебапа. Добър апетит!