1. >Retsepti
  2. >Зелен фасул на яхния

Зелен фасул на яхния

Използвайте зеления фасул на Бондюел през сезоните, когато няма пресен фасул. Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.
Лесни
3 човек/души
40 мин
Съставки
за 3 човек/души
500 г Зелен фасул Bonduelle

2 домата

1 глава лук

2 моркова

4 скилидки чесън

по 2 супени лъжици брашно и олио

сол

червен и черен пипер

чубрица

магданоз
Съставки за 3човек/души
500 г Зелен фасул Bonduelle

2 домата

1 глава лук

2 моркова

4 скилидки чесън

по 2 супени лъжици брашно и олио

сол

червен и черен пипер

чубрица

магданоз
  1. Стъпка 1
    Задушават се следните продукти: лука, морковите и чесъна и след омекването им се добавя зеленият фасул с червения пипер.
  2. Стъпка 2
    Задушават се на бавен огън с малко вода.
  3. Стъпка 3
    Лукът се нарязва на лентички и всички зеленчуци се нареждат в чиния.
  4. Стъпка 4
    За да се сгъсти соса, се добавя брашното, предварително разтворено във вода.
  5. Стъпка 5
    Чубрицата и магданоза се слагат малко преди да изключите котлона.
Съвет за готвене, заглавие
Съвети за сервиране: Ястието се консумира докато е топло.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.

  • Свежа салата с царевица

    Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложенат...

  • Тиквена крем супа с козе сирене и печени...

    Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки