1. >Retsepti
  2. >Вегетарианско чили с дует бобове

Вегетарианско чили с дует бобове

Accessible
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
250 г ПЕРУАНА Bonduelle, червен фасул в пикантен доматен сос 

250 г зрял фасул Bonduelle

250 г домати

200 мл бульон

50 г заквасена сметана

2 моркова

1 пащърнак

1 глава червен лук

1/2 лимон

1/2 авокадо

5 скилидки чесън

1 люта чушка

клонка мащерка

лист градински чай

20 мл Чипотле сос

1 с.л. мазнина

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
250 г ПЕРУАНА Bonduelle, червен фасул в пикантен доматен сос 

250 г зрял фасул Bonduelle

250 г домати

200 мл бульон

50 г заквасена сметана

2 моркова

1 пащърнак

1 глава червен лук

1/2 лимон

1/2 авокадо

5 скилидки чесън

1 люта чушка

клонка мащерка

лист градински чай

20 мл Чипотле сос

1 с.л. мазнина

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Запържете фино нарязаните лук, чесън, морков и пащърнак. Подправете със сол и пипер.
  2. Стъпка 2
    Добавете соса Чипотле и доматите към предварително сготвените зеленчуци.
  3. Стъпка 3
    Нарежете фенела на едри парчета и го запържете отделно.
  4. Стъпка 4
    След като заври, добавете предварително приготвените зеленчуци и подправките: мащерка и лист салвия. Оставете да къкри за няколко минути, като разбърквате от време на време.
  5. Стъпка 5
    Прехвърлете съдържанието в купите/чиниите за сервиране. Върху ястието добавете 1/2 нарязано авокадо, 50 г заквасена сметана и нарязана люта чушка.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда