Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Великденска Пролетна салата
Easy
4 човек/души
10 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle
200 гр бейби спaнак
1 стрък магданоз
2 стръка пресен лук
50 г орехи
сол
пипер
200 мл дресинг Хиляда острова
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle
200 гр бейби спaнак
1 стрък магданоз
2 стръка пресен лук
50 г орехи
сол
пипер
200 мл дресинг Хиляда острова
Стъпка 1
Зеленчуковият Пролетен микс се сварява добре за 3 минути.
Стъпка 2
Веднага след това изстудете зеленчуците в ледена вода за 10-15 секунди, отцедете ги добре и ги оставете на кухненска хартия или кърпа.
Стъпка 3
За допълнителен аромат добавете индийско орехче на прах, проверете вкуса и го подсилете със сол и черен пипер, според предпочитанията си.
Стъпка 4
Орехите се пекат в сух тиган докато покафенеят и стана хрупкави. Оставете ги да изстинат.
Стъпка 5
Магданозът се измива и се нарязва на едро.
Стъпка 6
Всички зеленчуци се смесват в голяма купа и се овкусяват със сол и пипер.
Стъпка 7
Накрая добавете дресинг Хиляда острова и поръсете с нарязания магданоз.
Съвет за готвене, заглавие
За да придадете специална нотка на ястието добавете няколко ивици бекон или прошуто, или няколко парчета синьо сирене. За кремообразно и много вкусно ястие ви препоръчваме да използвате готварска сметана с 32-35% мазини.