Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно
Easy
10 човек/души
45 мин
Съставки
за 10 човек/души
300 г masa harina или царевично брашно с малко картофено брашно
150-170 мл хладка вода
Съставки за 10човек/души
300 г masa harina или царевично брашно с малко картофено брашно
150-170 мл хладка вода
Стъпка 1
В голяма купа разбъркайте masa harina с водата. Направете еластично меко тесто, което не трябва да залепва по пръстите. Ако е прекалено лепкаво добавете малко брашно, а ако е прекалено сухо трябва да добавите вода.
Стъпка 2
От тестото направете топка, покрийте и оставете за 10 минути.
Стъпка 3
Обелете бланшираните домати, нарежете ги на парчета и премахнете семките стараейки се да запазите сока. Обеленият лук нарежете на малки парчета..
Стъпка 4
Печете на сух тиган и среден огън за 23 минути от всяка страна, докато се получат тъмни петна. Ако се „подуе” притиснете с друг тиган или поголяма огнеопорна чиния.
Съвет за готвене, заглавие
Опечените тортили завийте в платнена салфетка, за да ги държи топли и да не изсъхнат.