Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно
Ако искате да се почувствате като истински жители на Мексико не са достатъчни Текила и сомбреро... Рецепта за тортила с masa harina – в Мексико това е най-важната гарнитура към всичко, базова съставка към много ястия, мексикански хляб.
Лесни
10 човек/души
45 мин
Съставки
за 10 човек/души
300 г masa harina или царевично брашно с малко картофено брашно
150-170 мл хладка вода
Съставки за 10човек/души
300 г masa harina или царевично брашно с малко картофено брашно
150-170 мл хладка вода
Стъпка 1
В голяма купа разбъркайте masa harina с водата. Направете еластично меко тесто, което не трябва да залепва по пръстите. Ако е прекалено лепкаво добавете малко брашно, а ако е прекалено сухо трябва да добавите вода.
Стъпка 2
От тестото направете топка, покрийте и оставете за 10 минути.
Стъпка 3
Обелете бланшираните домати, нарежете ги на парчета и премахнете семките стараейки се да запазите сока. Обеленият лук нарежете на малки парчета..
Стъпка 4
Печете на сух тиган и среден огън за 23 минути от всяка страна, докато се получат тъмни петна. Ако се „подуе” притиснете с друг тиган или поголяма огнеопорна чиния.
Съвет за готвене, заглавие
Опечените тортили завийте в платнена салфетка, за да ги държи топли и да не изсъхнат.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.
Закуска с киноа
Киноа – тайната съставка на здравословна, богата на протеини и витамини закуска. Бързо и вкусно, под...
Свежа салата с царевица
Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложенат...