1. >Retsepti
  2. >Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета

Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета

Accessible
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (400 г) нарязан зелен фасул Bonduelle

100 г панчета (или бекон)

3 филии хляб

1 шепа орехи

1 шепа малини

1 тиквичка

2 скилидки чесън

1 ч.л. билки

1 ч.л. опушена паприка

2-3 стръка мащерка

1 връзка магданоз

3 с.л. балсамов оцет

2 с.л. зехтин екстра върджин

сол, черен пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (400 г) нарязан зелен фасул Bonduelle

100 г панчета (или бекон)

3 филии хляб

1 шепа орехи

1 шепа малини

1 тиквичка

2 скилидки чесън

1 ч.л. билки

1 ч.л. опушена паприка

2-3 стръка мащерка

1 връзка магданоз

3 с.л. балсамов оцет

2 с.л. зехтин екстра върджин

сол, черен пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете тиквичката на колелца от по 1 см. Нарежете на ситно магданоза, чесъна, панчетата (бекона) и хляба на кубчета. Сложете крутоните в тавичка с хартия за готвене, поръсете ги с малко зехтин, опушена паприка, сол и черен пипер и ги оставете за малко във фурната.
  2. Стъпка 2
    Запържете тиквичките и чесъна в тиган, след което запечете и орехите.
  3. Стъпка 3
    Добавете нарязания на две половини джолан и оставете да се вари за около 1015 минути. Когато зеленчуците са готови, добавете двете консерви Bonduelle Бретона в доматен сос и оставете на огъня за още 45 минути.
  4. Стъпка 4
    Отцедете консервата Bonduelle нарязан зелен фасул и я смесете в голяма купа с тиквичките, орехите, крутоните и панчетата (бекона). Овкусете с оцета, зехтина, сол и черен пипер. По избор, добавете малини.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда