Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне
Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо. Десертът тирамису може да очарова дори най-взискателния вкус. В интерес на истината не е труден за приготвяне, а напомня за снежните склонове на Доломитите, както и запясъчните плажове на Сицилия.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
100 мл амаретто
60 г сирене маскарпоне
6 лъжици разтворимо кафе
4 жълтъка
120 г пудра захар
250 г бишкоти
2 чаши вода
Какао
Съставки за 4човек/души
100 мл амаретто
60 г сирене маскарпоне
6 лъжици разтворимо кафе
4 жълтъка
120 г пудра захар
250 г бишкоти
2 чаши вода
Какао
Стъпка 1
Разбийте жълтъците със захарта, след което добавете маскарпонето и продължете да разбивате до момента на получаване на гъста консистенция.
Стъпка 2
Разтворете кафето в купичка с малко количество вода, охладете, а след това добавете амареттото и преварената охладена вода. Напоете бишкотите в така приготвения пунш и ги наредете в съд редувайки слой крем с маскарпоне.
Стъпка 3
Подсушете рибата тон от олиото, разрежете на помалки парчета.
Стъпка 4
Начин на сервиране:Преди сервиране посипете с какао.
Съвет за готвене, заглавие
Преди сервиране посипете с какао.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.
Закуска с киноа
Киноа – тайната съставка на здравословна, богата на протеини и витамини закуска. Бързо и вкусно, под...
Свежа салата с царевица
Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложенат...