Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне

Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо. Десертът тирамису може да очарова дори най-взискателния вкус. В интерес на истината не е труден за приготвяне, а напомня за снежните склонове на Доломитите, както и запясъчните плажове на Сицилия.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
100 мл амаретто

60 г сирене маскарпоне

6 лъжици разтворимо кафе

4 жълтъка

120 г пудра захар

250 г бишкоти

2 чаши вода

Какао
Съставки за 4човек/души
100 мл амаретто

60 г сирене маскарпоне

6 лъжици разтворимо кафе

4 жълтъка

120 г пудра захар

250 г бишкоти

2 чаши вода

Какао
  1. Стъпка 1
    Разбийте жълтъците със захарта, след което добавете маскарпонето и продължете да разбивате до момента на получаване на гъста консистенция.
  2. Стъпка 2
    Разтворете кафето в купичка с малко количество вода, охладете, а след това добавете амареттото и преварената охладена вода. Напоете бишкотите в така приготвения пунш и ги наредете в съд редувайки слой крем с маскарпоне.
  3. Стъпка 3
    Поставете в хладилника и изчакайте сместа да се сгъсти.
  4. Стъпка 4
    Начин на сервиране:Преди сервиране посипете с какао.
Съвет за готвене, заглавие
Преди сервиране посипете с какао.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Скариди с пикантна царевица

  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.

  • Закуска с киноа

    Киноа – тайната съставка на здравословна, богата на протеини и витамини закуска. Бързо и вкусно, поднесено с кисело мляко и плодове, то е перфектната подготовка за сутрините, когато имате нужда от прилив на енергия.