Салата от зелен фасул с бадеми и лимонов винегрет
Лесни
4 човек/души
5 мин
10 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 опаковка зелен фасул Bonduelle
1 с.л. масло
60 г филирани бадеми
2 глави нарязан на дребно шалот
сол на вкус
за винегрета
70 мл зехтин
сок 1 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. мед или кленов сироп
1 скилидка пасиран чесън
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. масло
60 г филирани бадеми
2 глави нарязан на дребно шалот
сол на вкус
за винегрета
70 мл зехтин
сок 1 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. мед или кленов сироп
1 скилидка пасиран чесън
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
1 опаковка зелен фасул Bonduelle
1 с.л. масло
60 г филирани бадеми
2 глави нарязан на дребно шалот
сол на вкус
за винегрета
70 мл зехтин
сок 1 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. мед или кленов сироп
1 скилидка пасиран чесън
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. масло
60 г филирани бадеми
2 глави нарязан на дребно шалот
сол на вкус
за винегрета
70 мл зехтин
сок 1 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. мед или кленов сироп
1 скилидка пасиран чесън
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1В широк тиган загрейте маслото, сложете бадемите и гответе 3-4 минути на средно силен огън, като разбърквате непрекъснато, докато станат златисти. Прехвърлете в чиния, посолете и оставете настрана.
- Стъпка 2В голяма тенджера с кипяща подсолена вода, сложете фасула и варете 6 минути.
- Стъпка 3Отцедете и сложете в купа. Прибавете шалота към топлия фасул и разбъркайте.
- Стъпка 4За дресинга смесете всички продукти и разбъркайте до получаването на емулсия. Залейте салатата, добавете бадемите и смесете.
Открийте също...