Салата от зелен фасул с бадеми и лимонов винегрет

Лесни
4 човек/души
5 мин
10 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 опаковка зелен фасул Bonduelle

1 с.л. масло

60 г филирани бадеми

2 глави нарязан на дребно шалот

сол на вкус



за винегрета

70 мл зехтин

сок 1 лимон

1 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. мед или кленов сироп

1 скилидка пасиран чесън

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
1 опаковка зелен фасул Bonduelle

1 с.л. масло

60 г филирани бадеми

2 глави нарязан на дребно шалот

сол на вкус



за винегрета

70 мл зехтин

сок 1 лимон

1 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. мед или кленов сироп

1 скилидка пасиран чесън

сол и черен пипер на вкус

Рецепти с

Зелен фасул, цял
  1. Стъпка 1
    В широк тиган загрейте маслото, сложете бадемите и гответе 3-4 минути на средно силен огън, като разбърквате непрекъснато, докато станат златисти. Прехвърлете в чиния, посолете и оставете настрана.
  2. Стъпка 2
    В голяма тенджера с кипяща подсолена вода, сложете фасула и варете 6 минути.
  3. Стъпка 3
    Отцедете и сложете в купа. Прибавете шалота към топлия фасул и разбъркайте.
  4. Стъпка 4
    За дресинга смесете всички продукти и разбъркайте до получаването на емулсия. Залейте салатата, добавете бадемите и смесете.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +