Салата моцарела с царевица
Лесна, вкусна и богата на нутриенти рецепта за горещи летни вечери
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 г супер сладка царевица Gold Bonduelle
8 чери домата
75 г моцарела
1 малка глава червен лук
30 г листа босилек
2 ч.л. зехтин
2 ч.л. балсамико
1 щипка сол
1 щипка пипер
8 чери домата
75 г моцарела
1 малка глава червен лук
30 г листа босилек
2 ч.л. зехтин
2 ч.л. балсамико
1 щипка сол
1 щипка пипер
Съставки за 2човек/души
200 г супер сладка царевица Gold Bonduelle
8 чери домата
75 г моцарела
1 малка глава червен лук
30 г листа босилек
2 ч.л. зехтин
2 ч.л. балсамико
1 щипка сол
1 щипка пипер
8 чери домата
75 г моцарела
1 малка глава червен лук
30 г листа босилек
2 ч.л. зехтин
2 ч.л. балсамико
1 щипка сол
1 щипка пипер
- Стъпка 1Нарежете доматите и моцарелата на половина, а лука на ивици или резени.
- Стъпка 2Гответе царевицата на средна температура за 3 минути в тиган с една ч.л. зехтин.
- Стъпка 3Добавете царевицата към салатата и я оставете да се охлади.
- Стъпка 4Добавете чери домати, лук, моцарела и босилек.
- Стъпка 5В помалка купа разбийте ч.л. зехтин с оцет, сол и пипер и овкусете с този дресинг салатата.
Открийте също...