Стъпка 1
Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.
Стъпка 2
За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.
Стъпка 3
Сипете в тиган 2 с.л. зехтин и изсипете чесъна, морковите, чушката, целината и гъбите едно по едно и ги запържете добре. Добавете бульона и подправете със сол и пипер и оставете да заври за 3 минути, след което добавете скаридите.
Стъпка 4
Поднесете палачинките върху микса от салати приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.