1. >Retsepti
  2. >Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи

Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи

Accessible
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) Био царевица Bonduelle

10 резенчета пражка шунка

4 яйца

250 г брашно

450 мл мляко

300 г сирене фета

100 г козе сирене

100 г масло

3 с.л. сметана

4 с.л.зехтин

1 с.л. балсамов оцет

10 зелени аспержи

1/2 радичио

1 връзка пресен лук

10 листа пресен босилек

1 шепа рукула

1 шепа листа от валериана

подправки

сол и пипер на вкус
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) Био царевица Bonduelle

10 резенчета пражка шунка

4 яйца

250 г брашно

450 мл мляко

300 г сирене фета

100 г козе сирене

100 г масло

3 с.л. сметана

4 с.л.зехтин

1 с.л. балсамов оцет

10 зелени аспержи

1/2 радичио

1 връзка пресен лук

10 листа пресен босилек

1 шепа рукула

1 шепа листа от валериана

подправки

сол и пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.
  2. Стъпка 2
    За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.
  3. Стъпка 3
    Сипете в тиган 2 с.л. зехтин и изсипете чесъна, морковите, чушката, целината и гъбите едно по едно и ги запържете добре. Добавете бульона и подправете със сол и пипер и оставете да заври за 3 минути, след което добавете скаридите.
  4. Стъпка 4
    Поднесете палачинките върху микса от салати приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда