1. >Retsepti
  2. >Пуешки гърди покрити със сирене и царевица

Пуешки гърди покрити със сирене и царевица

Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle

сол, млян черен пипер

50 гр масло

1 глава червен лук, нарязан на ситно

4 големи парчета филе от пуешки гърди

200 мл сметана

2 жълтъка

1 връзка магданоз, нарязан на ситно

галета

1 с.л. зехтин

100 г сирене „Трапис”
Съставки за 4човек/души
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle

сол, млян черен пипер

50 гр масло

1 глава червен лук, нарязан на ситно

4 големи парчета филе от пуешки гърди

200 мл сметана

2 жълтъка

1 връзка магданоз, нарязан на ситно

галета

1 с.л. зехтин

100 г сирене „Трапис”
  1. Стъпка 1
    Нарежете пуешките гърди и ги оваляйте в сол и пипер. Стопете маслото и запържете лука. Махнете тигана от огъня и добавете царевицата, сметаната и жълтъците. Добавете сол и пипер, подправете с магданоза и смесете с необходимото количество галета докато се получи гладка паста. Запържете набързо пуешките гърди от двете страни в малко олио и после ги сложете в тава за печене, намазнена предварително.
  2. Стъпка 2
    Залейте ги с царевичната паста, поръсете отгоре с настърганото сирене. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути докато придобие златиста коричка.
  3. Стъпка 3
    Доматите се добавят настъграни на пюре след намаляване на соса и се овкусява с пипер и сол.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда