1. >Retsepti
  2. >Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна

Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна

Лесна и вкусна пролетна рецепта, еднакво подходяща за офиса и вкъщи.
Лесни
4 човек/души
33 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle

120 г ементал

250 мл сос Бешамел

индийско орехче

сол

пипер

250 мл сметана за готвене
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle

120 г ементал

250 мл сос Бешамел

индийско орехче

сол

пипер

250 мл сметана за готвене
  1. Стъпка 1
    Сварете зеленчуковия Пролетен микс Vapeur за не повече от 2 минути.
  2. Стъпка 2
    Смесете сметаната и соса Бешамел и добавете повече от половината от ементала.
  3. Стъпка 3
    Разбъркайте с тел докато се получи пяна.
  4. Стъпка 4
    Намазнете хубаво с масло формата за печене и изсипете отцедените зеленчуци в нея.
  5. Стъпка 5
    Заливаме зеленчуците със соса. Отгоре поръсваме с останалата част от ементала и пъхаме тавата в предварително загрятата на 180˚ C фурна.
  6. Стъпка 6
    Оставете сместа да се готви, докато не се образува приятна кафеникава коричка.
Съвет за готвене, заглавие
Ако обичате по-пикантна храна, може да добавите парченца люта чушка без семки. Помислете и за чери доматчетата. Те биха изглеждали страхотно, нарязани на половинки.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.

  • Тиквена крем супа с козе сирене и печени...

    Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

  • Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

    Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle