1. >Retsepti
  2. >Печен боб с бекон

Печен боб с бекон

Accessible
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
800 г зрял боб Bonduelle

150 г бекон

150 мл бяло вино

75 г пармезан

4-5 супени лъжици галета

2 глави червен лук

2 скилидки чесън

маслиново масло

пушен червен пипер

чесън на прах

мащерка

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
800 г зрял боб Bonduelle

150 г бекон

150 мл бяло вино

75 г пармезан

4-5 супени лъжици галета

2 глави червен лук

2 скилидки чесън

маслиново масло

пушен червен пипер

чесън на прах

мащерка

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    Сложете бекона в тиган с маслиново масло и го гответе, докато покафенее. Веднага след това прехвърлете бекона в тава.
  2. Стъпка 2
    Нарежете на ситно двете глави лук и ги запържете заедно с наситнения чесън, пушения червен пипер и мащерката. Залейте тази композиция с бялото вино и оставете на огъня още 5 минути. След като сосът е готов, го изсипете върху бекона в тавата.
  3. Стъпка 3
    В грил тиган ще приготвим филето от ципура заедно с почистените скариди. Ципурата и скаридите се овкусяват с малко сол и черен пипер и се приготвят до златисто.
  4. Стъпка 4
    В отделна купа смесете галетата, пармезана със сол, черен пипер и чесън на прах и тази комбинация поръсете върху сместа в тавата. Сложете тавата във фурната за 15 минути при температура 180200 градуса. След това може да се сервирате.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда