1. >Retsepti
  2. >Паприкаш

Паприкаш

Рецепта за Паприкаш – традиционно унгарско ястие, чийто основни съставки са чушките и месото, а характерно допълнение към него е заквасената сметана.
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)

3 чушки

2 домата

1 глава лук

1 лъжица брашно

Олио

Сол чушка на вкус

Мяна чушка на вкус

100 мл заквасена сметана
Съставки за 2човек/души
0,6 кг свинско или пилешко месо (напр. пилешки гърдички)

3 чушки

2 домата

1 глава лук

1 лъжица брашно

Олио

Сол чушка на вкус

Мяна чушка на вкус

100 мл заквасена сметана
  1. Стъпка 1
    Нарежете лука, и запържете на загрято олио. Добавете нарязаното на кубчета месо и смляната чушка, деликатно запържете. След това добавете половин чаша вода и задушете.
  2. Стъпка 2
    Към задушаваното месо добавете чушката и доматите.
  3. Стъпка 3
    Когато, част от водата се изпари, трябва да добавите още около 1 литър вода и нарязаните на кубчета зеленчуци, чушка, домати, морков, магданоз, целина. Продължете да варите.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло, може да се декорира със сметана и чушка.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Градинска салата с маслини и царевица

    Перфектната салата за балансирана зеленчукова диета!

  • Телешко месо с China Mix и бланширан ори...

    Вкусен и лесен обяд за двама

  • Печена ципура с уок зеленчуци

    Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци ...