1. >Retsepti
  2. >Панакота с карфиол и спанак

Панакота с карфиол и спанак

Easy
6 човек/души
10 мин
Съставки
за 6 човек/души
150 г Карфиол Bonduelle

Спанак Bonduelle, нарязан на порции от 100 г

9% сметана 250 мл

Пармезан, можете да използвате друго сирене с пикантен вкус 100 г

Желатин за храни, тук се използва незабавен желатин 15 г

Домати, можете да използвате чери домати 150 г

Чесън 5 г

Пресен магданоз 15 г

Зехтин 15 мл
Съставки за 6човек/души
150 г Карфиол Bonduelle

Спанак Bonduelle, нарязан на порции от 100 г

9% сметана 250 мл

Пармезан, можете да използвате друго сирене с пикантен вкус 100 г

Желатин за храни, тук се използва незабавен желатин 15 г

Домати, можете да използвате чери домати 150 г

Чесън 5 г

Пресен магданоз 15 г

Зехтин 15 мл
  1. Стъпка 1
    Заврете карфиола; нека ври 3-4 минути. След това го поставете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.
  2. Стъпка 2
    Заврете 125 мл сметана със спанака. Варете 1 минута. Добавете половината от незабавния желатин. Варете сместа, като разбърквате 1 минута, за да се разтвори желатинът напълно. Махнете тигана от огъня, добавете половината от настъргания пармезан. Смесете сместа с блендер.
  3. Стъпка 3
    Една малка тайна – найдобре изпържете филетата непосредствено преди сервиране 😉 В дълбок тиган изсипваме достатъчно мазнина (олио или масло), която да покрие цялото дъно, но не и да покрива филетата (около 1 пръст е достатъчно). Изпържваме филетата в предварително загрятата мазнина до получаване на златиста коричка от всички страни.
  4. Стъпка 4
    Започнете да оформяте ястието. В чаши поставете ред спанак (три супени лъжици спанак), покрийте го с три супени лъжици карфиолна маса.
  5. Стъпка 5
    Измийте чери доматите, нарежете ги на малки парченца. Нарежете магданоза и пресовайте чесъна. Добавете зехтин. Сложете домати върху ястието, преди да сервирате.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда