1. >Retsepti
  2. >Паниран кашкавал - smazeny syr

Паниран кашкавал - smazeny syr

Рецепта за паниран кашкавал – невероятно лесно за приготвяне предложение от чешката кухня. Чешката рецепта за пържен кашкавал в панировка, сервиран с пържени картофи и сос.
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г твърд кашкавал

1 яйце и галета за паниране

Сол

Черен пипер

Чушка

Олио или зехтин за пържене
Съставки за 2човек/души
400 г твърд кашкавал

1 яйце и галета за паниране

Сол

Черен пипер

Чушка

Олио или зехтин за пържене
  1. Стъпка 1
    Нарежете кашкавала на парчета с дебелина около 1 – 1,5 см
  2. Стъпка 2
    Разбийте яйцето с подправките
  3. Стъпка 3
    Поставете месото в огнеупорен съд, добавете зеленчуците, останалата сланина, подправките и маслото.
  4. Стъпка 4
    Пържете няколко минути, за да може кашкавалът да стане мек, но да не се разтече в тигана.
  5. Стъпка 5
    Начин на сервиране:
  6. Стъпка 6
    Сервира се върху листо от зелена салата, с пържени картофи и сос по желание напр. татарски сос.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се върху листо от зелена салата, с пържени картофи и сос по желание -напр. татарски сос.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда