1. >Retsepti
  2. >Пай от чили царевица с месо

Пай от чили царевица с месо

Elaborated
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 консерви (620 г) Супер сладка царевица на зърна с люти чушки GOLD Bonduelle

250 г бекон

2 връзки зелен лук

2 стръка листа от розмарин

400 г мляно телешко месо масло

100 мл доматен сос

Индийско орехче

Сол

Чесън

1 яйце

200 г бутер тесто

50 г сирене чедър

Кора от 1 лайм

Малко заквасена сметана

Градински чай
Съставки за 4човек/души
2 консерви (620 г) Супер сладка царевица на зърна с люти чушки GOLD Bonduelle

250 г бекон

2 връзки зелен лук

2 стръка листа от розмарин

400 г мляно телешко месо масло

100 мл доматен сос

Индийско орехче

Сол

Чесън

1 яйце

200 г бутер тесто

50 г сирене чедър

Кора от 1 лайм

Малко заквасена сметана

Градински чай
  1. Стъпка 1
    Наситнете бекона на малки пачета, нарежете лука на кръгчета и изпържете в малко масло. Добавете накълцаното месо и овкусете с индийско орехче и сол. След това добавете доматения сос и чесъна.
  2. Стъпка 2
    После добавете Bonduelle царевица с люти чушки. Сместа се отмества от котлона и се омесва с 1 яйце.
  3. Стъпка 3
    Готовото тесто се увива във фолио и оставя да се охлади за 1520 минути, след това се разточва с точилка върху поръсена с брашно повърхност (11,5 см височина).
  4. Стъпка 4
    В огнеупорен съд сложете сместа, добавете сирене чедър и кора лайм. Покрийте с тестото и подгънете по краищата. С готварска четка намажете тънък слой заквасена сметана, за да не изсъхне тестото по време на печене.
  5. Стъпка 5
    Декорирайте с листа градински зелен чай и печете на 180°C за 20 минути.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда