Пролетна салата с грах и лабне

Лесни
4 човек/души
10 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва млад грах Bonduelle

2 стръка пресен чесън

½ краставица

сок от 1 лимон

2 с.л. листа прясна мента

2-3 тънко нарязани репички

3-4 с.л. зехтин

¼ ч.л. сумак

сол на вкус



2 сварени яйца

8 топки лабне с червен пипер



400 г лабне за мазане

2 скилидки чесън

2 с.л. сусамов тахан

кора от 1 лимон

¼ ч.л. сумак

сол на вкус
Съставки за 4човек/души
1 консерва млад грах Bonduelle

2 стръка пресен чесън

½ краставица

сок от 1 лимон

2 с.л. листа прясна мента

2-3 тънко нарязани репички

3-4 с.л. зехтин

¼ ч.л. сумак

сол на вкус



2 сварени яйца

8 топки лабне с червен пипер



400 г лабне за мазане

2 скилидки чесън

2 с.л. сусамов тахан

кора от 1 лимон

¼ ч.л. сумак

сол на вкус

Рецепти с

МЛАД ГРАХ
  1. Стъпка 1
    Сложете лабнето в купа и към него добавете сумак, лимоновата кора, сол и пасирания чесън. Сложете тахана и разбъркайте до хомогенна смес.
  2. Стъпка 2
    В друга купа изцедете лимоновия сок, налейте зехтина, посолете и разбъркайте до получаването на емулсия. Сложете листата мента, нарязания на тънки колелца чесън, отцедения грах и краставицата нарязана на полумесеци. Подправете със сумак, добавете нарязаните репички и разбъркайте.
  3. Стъпка 3
    В друга купа изцедете лимоновия сок, налейте зехтина, посолете и разбъркайте до получаването на емулсия. Сложете листата мента, нарязания на тънки колелца чесън, отцедения грах и краставицата нарязана на полумесеци. Подправете със сумак, добавете нарязаните репички и разбъркайте.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +