1. >Retsepti
  2. >Пилешки гювеч със зелен фасул и ечемик

Пилешки гювеч със зелен фасул и ечемик

Accessible
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Зърнени храни със зелен фасул и ечемик Bonduelle

500 мл бульон 

400 г пилешки гърди

50 г настърган пармезан

1 глава червен лук

2 скилидки чесън

50 г крутони

с.л. мазнина

сол

пипер

Гарнитура:

100 г рукола

20 г кедрови ядки

няколко чери доматчета

мазнина, сол, пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Зърнени храни със зелен фасул и ечемик Bonduelle

500 мл бульон 

400 г пилешки гърди

50 г настърган пармезан

1 глава червен лук

2 скилидки чесън

50 г крутони

с.л. мазнина

сол

пипер

Гарнитура:

100 г рукола

20 г кедрови ядки

няколко чери доматчета

мазнина, сол, пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете на ситно лука и чесъна
  2. Стъпка 2
    Загрейте лука и чесъна
  3. Стъпка 3
    Наситнете чесъна, изсипете го в купа и залейте с мазнина. Изсипете добре разбърканата смес към композицията в тавата. Добавете клонче розмарин. Изцедете 1/2 лайм отгоре.
  4. Стъпка 4
    Добавете микса към запържените лук и чесън в огнеопорен съд. Добавете нарязаното пиле. 
  5. Стъпка 5
    Поръсете с крутоните. 
  6. Стъпка 6
    Пъхнете тавата във фурната за 20 мин. на 180 градуса. След това я извадете, добавете настъргания пармезан и я върнете във фурната за още 5 мин. 
  7. Стъпка 7
    Изсипете руколата в купа, поръсете с кедрови ядки и малко чери доматчета, нарязани на половинки. Подправете с мазнина, сол и пипер на вкус. 
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда