1. >Retsepti
  2. >Пиле със зелен фасул и горчица

Пиле със зелен фасул и горчица

Accessible
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle

400 г пиле

1 малък домат

1 репичка

50 г масло

80 г сладка горчица

3 с.л. зехтин

1 с.л. френска горчица едрозърнеста

1 ч.л. мед

1 ч.л. каперси

1 чесън

1 връзка копър

1/2 връзка магданоз

листенца от пресен босилек

риган

сух босилек

сладка чушка

бял пипер

сол на зърна
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle

400 г пиле

1 малък домат

1 репичка

50 г масло

80 г сладка горчица

3 с.л. зехтин

1 с.л. френска горчица едрозърнеста

1 ч.л. мед

1 ч.л. каперси

1 чесън

1 връзка копър

1/2 връзка магданоз

листенца от пресен босилек

риган

сух босилек

сладка чушка

бял пипер

сол на зърна
  1. Стъпка 1
    Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.
  2. Стъпка 2
    Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.
  3. Стъпка 3
    Запечете във фурна на 180°C за около 4050 мин. Гарнирайте с листенца босилек.
  4. Стъпка 4
    Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.
Съвет за готвене, заглавие
Можете да го поднесете в чинията с добре изпеченото пиле и гарнитурата със зелен фасул.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда