1. >Retsepti
  2. >Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

Accessible
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка провансалски зеленчуци Bonduelle

 

500 г пилешко бонфиле

 

сок и кора от 1 лимон

 

4 с.л. зехтин

 

2 ч.л. сушен риган

 

сол и черен пипер на вкус

 
Съставки за 2човек/души
1 опаковка провансалски зеленчуци Bonduelle

 

500 г пилешко бонфиле

 

сок и кора от 1 лимон

 

4 с.л. зехтин

 

2 ч.л. сушен риган

 

сол и черен пипер на вкус

 
  1. Стъпка 1
    Сложете  месото в купа, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер. разбъркайте добре и изпържете на части с сгорещен тиган. Готовото месо извадете и залейте с маринатата. Оставете така за около 10 минути, докато приготвите зеленчуците.   
  2. Стъпка 2
    Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 3-4 минути. Махнете капака и гответе още около 5 минути, а след това свалете съда от котлона.    
  3. Стъпка 3
    Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете плочка сирене. 
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда