1. >Retsepti
  2. >Пържен шаран със сладка царевица

Пържен шаран със сладка царевица

Днес отново ви приветстваме в кухнята на Bonduelle, където ще разнообразим традиционната рецепта за приготвяне на шаран. Нашата версия: пържен шаран със сладка царевица. Да запретваме ръкави!
Изискани
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
Една консерва супер сладка царевица Bonduelle (340 г)

Пресен шаран (около 1 кг.)

Царевичен грис (около 200 гр)

Брашно (около 200 гр)

200 гр дългозърнест бял ориз

Карамфил (подправка)

1 глава кромид лук

Джинджифил

2-3 пръчки канела

Люта чушка 

Чесън

Зехтин

Олио

Сол

Черен пипер на зърна
Съставки за 4човек/души
Една консерва супер сладка царевица Bonduelle (340 г)

Пресен шаран (около 1 кг.)

Царевичен грис (около 200 гр)

Брашно (около 200 гр)

200 гр дългозърнест бял ориз

Карамфил (подправка)

1 глава кромид лук

Джинджифил

2-3 пръчки канела

Люта чушка 

Чесън

Зехтин

Олио

Сол

Черен пипер на зърна
  1. Стъпка 1
    Започваме с подготвянето на шарана. Ако сте закупили цяла риба, трябва много старателно да почистите вътрешностите, а също и люспите. След това филетираме, а после разрязваме получените две филета на 4 еднакви парчета (ако шаранът е по-голям, може и на 6 еднакви филета).  Филетата трябва да са хубаво обезкостени, така че проверяваме още веднъж дали не са останали малки или големи кости по тях.
  2. Стъпка 2
    Време е да смесим подправките, с които ще овкусим рибата, а именно сол, червен и черен пипер. Хубаво овалваме филетата в сместа, след което оставяме всяко от тях да постои между подправките за около 20 мин.
  3. Стъпка 3
    Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.
  4. Стъпка 4
    В малка касерола или тенджера загряваме вода на котлона. Изсипваме измития ориз; температурата на котлона трябва да е умерена, а водата да е на 1 пръст над ориза.
  5. Стъпка 5
    Следва приготвянето на любимата сладка царевица! Вземаме една люта чушка и я нарязваме на шайби. Главата лук и чесъна наситняваме. За тук също ще използваме джинджифил, като отново се нуждаем от 23 тънко нарязани слайса.
  6. Стъпка 6
    Вземаме ориза, който приготвихме няколко стъпки погоре и гарнитурата с царевица. Смесваме двете гарнитури в поголям съд, като разбъркваме внимателно, така че да ги смачкаме.  В подходяща чиния добавяме 1 филе пържен шаран и смесената гарнитура от ориз и царевица. Сервираме!  
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

    Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

  • Пикантна салата от скариди и царевица с ...

    Летните дни ни подтикват да ядем повече салати, а морските дарове ни осигуряват протеиновия прием в ...

  • Печени пилешки бутчета с билково масло и...

    Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски