Паста с орехов сос и броколи
Изискани
4 човек/души
10 мин
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г лингуини
1 опаковка броколи Bоnduelle
100 г орехови ядки
250 г сирене рикота
сок и кора от 1 лимон
3 скилидки пасиран чесън
60 г настърган пармезан
50 мл зехтин
2 с.л. орехово олио
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка броколи Bоnduelle
100 г орехови ядки
250 г сирене рикота
сок и кора от 1 лимон
3 скилидки пасиран чесън
60 г настърган пармезан
50 мл зехтин
2 с.л. орехово олио
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
300 г лингуини
1 опаковка броколи Bоnduelle
100 г орехови ядки
250 г сирене рикота
сок и кора от 1 лимон
3 скилидки пасиран чесън
60 г настърган пармезан
50 мл зехтин
2 с.л. орехово олио
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка броколи Bоnduelle
100 г орехови ядки
250 г сирене рикота
сок и кора от 1 лимон
3 скилидки пасиран чесън
60 г настърган пармезан
50 мл зехтин
2 с.л. орехово олио
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете орехите в тава и печете 6-8 минути, като разбъркате няколко пъти. Охладете и смелете на не много ситно. В тенджера загрейте голямо количество подсолена вода.
- Стъпка 2В купа сложете сиренето рикота, орехите, лимоновите сок и кора, чесъна и пармезана. Добавете ореховото олио и разбъркайте добре. Посолете и подправете с черен пипер и оставете настрана.
- Стъпка 3Сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте. Извадете в купа, полейте с малко зехтин и разбъркайте.
- Стъпка 4В тенджерата от варенето сложете броколито и гответе 4-6 минути. Отцедете и сложете.
- Стъпка 5Към ореховото песто добавете около 200 мл от водата, в която се вари пастата и разбъркате до получаването на гъст сос. Добавете 2/3 то соса към пастата, а останалото количество към броколито. Разбъркайте добре.
- Стъпка 6Разпределете пастата в чинии, около нея сложете от броколито, полейте с малко зехтин и още пармезан и сервирайте.
Открийте също...