Pinterest

Паста с орехов сос и броколи

Изискани
4 човек/души
10 мин
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г лингуини

1 опаковка броколи Bоnduelle

100 г орехови ядки

250 г сирене рикота

сок и кора от 1 лимон

3 скилидки пасиран чесън

60 г настърган пармезан

50 мл зехтин

2 с.л. орехово олио

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
300 г лингуини

1 опаковка броколи Bоnduelle

100 г орехови ядки

250 г сирене рикота

сок и кора от 1 лимон

3 скилидки пасиран чесън

60 г настърган пармезан

50 мл зехтин

2 с.л. орехово олио

сол и черен пипер на вкус

Рецепти с

БроколиБроколи
  1. Стъпка 1
    Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете орехите в тава и печете 6-8 минути, като разбъркате няколко пъти. Охладете и смелете на не много ситно. В тенджера загрейте голямо количество подсолена вода.
  2. Стъпка 2
    В купа сложете сиренето рикота, орехите, лимоновите сок и кора, чесъна и пармезана. Добавете ореховото олио и разбъркайте добре. Посолете и подправете с черен пипер и оставете настрана.
  3. Стъпка 3
    Сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте. Извадете в купа, полейте с малко зехтин и разбъркайте.
  4. Стъпка 4
    В тенджерата от варенето сложете броколито и гответе 4-6 минути. Отцедете и сложете.
  5. Стъпка 5
    Към ореховото песто добавете около 200 мл от водата, в която се вари пастата и разбъркате до получаването на гъст сос. Добавете 2/3 то соса към пастата, а останалото количество към броколито. Разбъркайте добре.
  6. Стъпка 6
    Разпределете пастата в чинии, около нея сложете от броколито, полейте с малко зехтин и още пармезан и сервирайте.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +