1. >Retsepti
  2. >Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон

Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон

Easy
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle

8 средно големи картофа

300 г моцарела

2 скилидки чесън

1 връзка пресен лук

1 малък домат

8 резенчета бекон

Бял пипер, сол
Съставки за 4човек/души
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle

8 средно големи картофа

300 г моцарела

2 скилидки чесън

1 връзка пресен лук

1 малък домат

8 резенчета бекон

Бял пипер, сол
  1. Стъпка 1
    Сварете картофите заедно с обелките и щом изстинат издълбайте вътрешността им. Сложете картофите в тава за печене.
  2. Стъпка 2
    Смесете надробената моцарела с отцедената супер сладка царевица, смачкания чесън, нарязания пресен лук, подправете със сол и пипер и напълнете картофите със сместа.
  3. Стъпка 3
    В тиган (за предпочитане с тефлоново покритие) загрейте 2 супени лъжици олио и добавете 2 лъжици царевично тесто, така че да се образува лист с големината на детска длан – ако е поголям може да се счупи – с долната част на влажната супена лъжица. Пържете от всяка страна по 34 минути докато не стане леко златисто кафяво. Отцедете и сложете в чиния. Продължете да пържите всички питки – като добавяте по малко олио всеки път. Можете да пържите по няколко едновременно, а не една по една. От това количество могат да бъдат приготвени 810 питки.
  4. Стъпка 4
    Печете в гореща фурна.
  5. Стъпка 5
    Украсете с листа босилек и пресен лук.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда