Пържен шаран със сладка царевица
Днес отново ви приветстваме в кухнята на Bonduelle, където ще разнообразим традиционната рецепта за приготвяне на шаран. Нашата версия: пържен шаран със сладка царевица.
Да запретваме ръкави!
Изискани
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
Една консерва супер сладка царевица Bonduelle (340 г)
Пресен шаран (около 1 кг.)
Царевичен грис (около 200 гр)
Брашно (около 200 гр)
200 гр дългозърнест бял ориз
Карамфил (подправка)
1 глава кромид лук
Джинджифил
2-3 пръчки канела
Люта чушка
Чесън
Зехтин
Олио
Сол
Черен пипер на зърна
Пресен шаран (около 1 кг.)
Царевичен грис (около 200 гр)
Брашно (около 200 гр)
200 гр дългозърнест бял ориз
Карамфил (подправка)
1 глава кромид лук
Джинджифил
2-3 пръчки канела
Люта чушка
Чесън
Зехтин
Олио
Сол
Черен пипер на зърна
Съставки за 4човек/души
Една консерва супер сладка царевица Bonduelle (340 г)
Пресен шаран (около 1 кг.)
Царевичен грис (около 200 гр)
Брашно (около 200 гр)
200 гр дългозърнест бял ориз
Карамфил (подправка)
1 глава кромид лук
Джинджифил
2-3 пръчки канела
Люта чушка
Чесън
Зехтин
Олио
Сол
Черен пипер на зърна
Пресен шаран (около 1 кг.)
Царевичен грис (около 200 гр)
Брашно (около 200 гр)
200 гр дългозърнест бял ориз
Карамфил (подправка)
1 глава кромид лук
Джинджифил
2-3 пръчки канела
Люта чушка
Чесън
Зехтин
Олио
Сол
Черен пипер на зърна
- Стъпка 1Започваме с подготвянето на шарана. Ако сте закупили цяла риба, трябва много старателно да почистите вътрешностите, а също и люспите. След това филетираме, а после разрязваме получените две филета на 4 еднакви парчета (ако шаранът е по-голям, може и на 6 еднакви филета). Филетата трябва да са хубаво обезкостени, така че проверяваме още веднъж дали не са останали малки или големи кости по тях.
- Стъпка 2Време е да смесим подправките, с които ще овкусим рибата, а именно сол, червен и черен пипер. Хубаво овалваме филетата в сместа, след което оставяме всяко от тях да постои между подправките за около 20 мин.
- Стъпка 3Една малка тайна – най-добре изпържете филетата непосредствено преди сервиране В дълбок тиган изсипваме достатъчно мазнина (олио или масло), която да покрие цялото дъно, но не и да покрива филетата (около 1 пръст е достатъчно). Изпържваме филетата в предварително загрятата мазнина до получаване на златиста коричка от всички страни.
- Стъпка 4В малка касерола или тенджера загряваме вода на котлона. Изсипваме измития ориз; температурата на котлона трябва да е умерена, а водата да е на 1 пръст над ориза.
- Стъпка 5Следва приготвянето на любимата сладка царевица! Вземаме една люта чушка и я нарязваме на шайби. Главата лук и чесъна наситняваме. За тук също ще използваме джинджифил, като отново се нуждаем от 23 тънко нарязани слайса.
- Стъпка 6Вземаме ориза, който приготвихме няколко стъпки погоре и гарнитурата с царевица. Смесваме двете гарнитури в поголям съд, като разбъркваме внимателно, така че да ги смачкаме. В подходяща чиния добавяме 1 филе пържен шаран и смесената гарнитура от ориз и царевица. Сервираме!
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Скариди с пикантна царевица
Пикантна салата от скариди и царевица с лайм винегрет
Летните дни ни подтикват да ядем повече салати, а морските дарове ни осигуряват протеиновия прием в храната. Пикантната салата със скариди и царевица е предложения за вашия обяд в този горещ период.
Открийте също...