Стъпка 1
Заврете карфиола; нека ври 3-4 минути. След това го поставете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.
Стъпка 2
Заврете 125 мл сметана със спанака. Варете 1 минута. Добавете половината от незабавния желатин. Варете сместа, като разбърквате 1 минута, за да се разтвори желатинът напълно. Махнете тигана от огъня, добавете половината от настъргания пармезан. Смесете сместа с блендер.
Стъпка 3
Една малка тайна – найдобре изпържете филетата непосредствено преди сервиране 😉
В дълбок тиган изсипваме достатъчно мазнина (олио или масло), която да покрие цялото дъно, но не и да покрива филетата (около 1 пръст е достатъчно). Изпържваме филетата в предварително загрятата мазнина до получаване на златиста коричка от всички страни.
Стъпка 4
Започнете да оформяте ястието. В чаши поставете ред спанак (три супени лъжици спанак), покрийте го с три супени лъжици карфиолна маса.
Стъпка 5
Измийте чери доматите, нарежете ги на малки парченца. Нарежете магданоза и пресовайте чесъна. Добавете зехтин. Сложете домати върху ястието, преди да сервирате.