Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах
Сгответе това вкусно ястие и вашите любими хора ще бъдат очаровани от свежите нови идеи.
Изискани
4 човек/души
90 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва (400 г) Сладък зелен грах Bonduelle
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle
800 г – 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)
3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)
3 с.л. майонеза
6 с.л. сметана
200-250 г пушена шунка
половин връзка сибирски лук
сол, млян черен пипер
½ ч.л. горчица
няколко капки лимонов сок
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle
800 г – 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)
3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)
3 с.л. майонеза
6 с.л. сметана
200-250 г пушена шунка
половин връзка сибирски лук
сол, млян черен пипер
½ ч.л. горчица
няколко капки лимонов сок
Съставки за 4човек/души
1 консерва (400 г) Сладък зелен грах Bonduelle
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle
800 г – 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)
3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)
3 с.л. майонеза
6 с.л. сметана
200-250 г пушена шунка
половин връзка сибирски лук
сол, млян черен пипер
½ ч.л. горчица
няколко капки лимонов сок
1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle
800 г – 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)
3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)
3 с.л. майонеза
6 с.л. сметана
200-250 г пушена шунка
половин връзка сибирски лук
сол, млян черен пипер
½ ч.л. горчица
няколко капки лимонов сок
- Стъпка 1Измийте месото и го сложете върху хартиена кърпа, за да попие водата, и обтрийте със соевия сос, олиото и меда. Поставете го в плик за печене, затворете плика и го дръжте цяла нощ в хладилника, за да се охлади.
- Стъпка 2На следващия ден разклатете добре плика, така че олиото и медът да покрият месото от всички страни и след това го сложете в тава. Пробийте горната част на плика. Печете в предварително загрята фурна на среден огън (180 ºC) за около 70 минути, в зависимост от дебелината на месото. Извадете от печката, разклатете плика, така че сосът да се разпредели равномерно по месото. Изчакайте 20 минути преди да сервирате.
- Стъпка 3За поднасянето, нарежете месото на 4 големи парчета, сложете ги в чинии и ги сервирайте със салата от царевица, грах и шунка.
- Стъпка 4За салатата, смесете майонезата със сметаната, добавете отцедените грах и царевица, както и шунката нарязана на кубчета по 11.5 см. Подправете с фино нарязания лук и, ако е необходимо, добавете малко сол и пипер, накрая добавете горчица и лимонов сок за поприятен и леко пикантен вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Съвет: месо, приготвено по този начин, е добре да се поднася студено.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Скариди с пикантна царевица
Пикантна салата от скариди и царевица с лайм винегрет
Летните дни ни подтикват да ядем повече салати, а морските дарове ни осигуряват протеиновия прием в храната. Пикантната салата със скариди и царевица е предложения за вашия обяд в този горещ период.
Ципура със скариди и зеленчукова гарнитура
Пригответе бърза и вкусна вечеря с риба и морски дарове, подправена със зеленчукова салата.
Открийте също...