1. >Retsepti
  2. >Неделна говежда супа

Неделна говежда супа

Easy
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
100 г Бейби морковчета Bonduelle

250 г Карфиол Bonduelle

1 целина

100 г пащърнак

200 г лук

1 кг говеждо филе

Сол

Пипер
Съставки за 4човек/души
100 г Бейби морковчета Bonduelle

250 г Карфиол Bonduelle

1 целина

100 г пащърнак

200 г лук

1 кг говеждо филе

Сол

Пипер
  1. Стъпка 1
    Измийте месото и го оставете да ври 10 минути, след това го измийте отново, сложете го в дълбок съд и го залейте с 3 литра вода.
  2. Стъпка 2
    Нарежете лука, измийте и другите зеленчуци и ги наржете на половинки. Добавете и тях към месото.
  3. Стъпка 3
    Нарежете магданоза. Сега смесете месото, магданоза, чесъна и лука, филийките хляб и яйцето и поръсете със сол и пипер.  Месете каймата 10 минути (ако имате достатъчно време, оставете сместа за 2 часа).
  4. Стъпка 4
    Как да си приготвим доматен сос: Загрейте малко масло в тиган, добавете 2 с.л. брашно, изсипете 500 мл доматен сок и разбърквайте в продължение на 5 минути, като внимавате да не загори.
  5. Стъпка 5
    Когато е готово, добавете малко сол, щипка захар и чесън на прах.
Съвет за готвене, заглавие
Предложение за сервиране: Сервирайте супата с юфка. Подредете месо и зеленчуци в отделна чиния и сервирайте след супата, заедно с доматен сос.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда