Стъпка 1
Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.
Стъпка 2
Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.
Стъпка 3
В купата разбийте жълтъците с оцета, горчицата, солта и пипера, докато сместа се сгъсти и започне да залепва към приставката за разбиване (23 минути). Олиото трябва да се долива постепенно, непреставайки да разбивате. Разбивайте равномерно, докато получите гладка смес с еднородна консистенция.
Стъпка 4
Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за подълго време, за да се смесят всички вкусове.
Стъпка 5
Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.
Съвет за готвене, заглавие
Наредете филийките сьомга на тънък слой върху чинията, а върху тях посипете салатата от леща.