Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Gulab Jamun – индийски десерт
Easy
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 чаши мляко на прах
1 лъжица брашно
½ чаша мляко
1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
Маргарин за пържене
2 чаши вода
2 чаши захар
1 лъжичка розова вода
2 зърна кардамон
Съставки за 4човек/души
2 чаши мляко на прах
1 лъжица брашно
½ чаша мляко
1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
Маргарин за пържене
2 чаши вода
2 чаши захар
1 лъжичка розова вода
2 зърна кардамон
Стъпка 1
Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.
Стъпка 2
От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.
Стъпка 3
Нарежете лука и доматите и заедно с всички подправки (оставете маслото) добавете в тенджерата с лещата. Варете 1 час и 15 минути на слаб огън, бъркайки на всеки 15 минути.
Стъпка 4
Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.
Стъпка 5
Потопете в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.
Съвет за готвене, заглавие
Най-добре да сервирате gulab jamun топли, плуващи в сиропа.