1. >Retsepti
  2. >Gulab Jamun – индийски десерт

Gulab Jamun – индийски десерт

Easy
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 чаши мляко на прах

1 лъжица брашно

½ чаша мляко

1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)

Маргарин за пържене

2 чаши вода

2 чаши захар

1 лъжичка розова вода

2 зърна кардамон
Съставки за 4човек/души
2 чаши мляко на прах

1 лъжица брашно

½ чаша мляко

1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)

Маргарин за пържене

2 чаши вода

2 чаши захар

1 лъжичка розова вода

2 зърна кардамон
  1. Стъпка 1
    Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.
  2. Стъпка 2
    От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.
  3. Стъпка 3
    Нарежете лука и доматите и заедно с всички подправки (оставете маслото) добавете в тенджерата с лещата. Варете 1 час и 15 минути на слаб огън, бъркайки на всеки 15 минути.
  4. Стъпка 4
    Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.
  5. Стъпка 5
    Потопете  в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.
Съвет за готвене, заглавие
Най-добре да сервирате gulab jamun топли, плуващи в сиропа.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда