Галет със спанак, сирене и печена чушка
Лесни
6 човек/души
10 мин
30 мин
Съставки
за 6 човек/души
12 точени кори за баница
100 мл зехтин
1 опаковка нарязан спанак Bonduelle
1 глава ситно нарязан червен лук
2 скилидки ситно нарязан чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
3 с.л. ситно нарязана мента
120 г сирене
2 яйца
1 печена червена чушка нарязана на ленти
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. сусам
100 мл зехтин
1 опаковка нарязан спанак Bonduelle
1 глава ситно нарязан червен лук
2 скилидки ситно нарязан чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
3 с.л. ситно нарязана мента
120 г сирене
2 яйца
1 печена червена чушка нарязана на ленти
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. сусам
Съставки за 6човек/души
12 точени кори за баница
100 мл зехтин
1 опаковка нарязан спанак Bonduelle
1 глава ситно нарязан червен лук
2 скилидки ситно нарязан чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
3 с.л. ситно нарязана мента
120 г сирене
2 яйца
1 печена червена чушка нарязана на ленти
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. сусам
100 мл зехтин
1 опаковка нарязан спанак Bonduelle
1 глава ситно нарязан червен лук
2 скилидки ситно нарязан чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
3 с.л. ситно нарязана мента
120 г сирене
2 яйца
1 печена червена чушка нарязана на ленти
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. сусам
- Стъпка 1Размразете спанака за 5-6 минути в микровълнова фурна и отцедете добре. Сложете го в купа и добавете лука, чесъна, магданоза и ментата. Посолете, подправете с черен пипер и добавете нарязаните билки. Прибавете натрошеното сирене и разбъркайте добре.
- Стъпка 2Намажете една кора със зехтин и поставете в тава покрита с хартия за печене. повторете с останалите кори, като ги завъртате леко преди да поставите, за да оформите кръг.
- Стъпка 3Поръсете галетата на кръг с диаметър 20 см и отгоре изсипете спаначената смес. Загладете и завийте корите, така че да оформите борд около спанака.
- Стъпка 4Намажете с останалия зехтин и поръсете със сусам, а върху плънката подредете лентите печена чушка и поръсете още малко сирене.
- Стъпка 5Печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато корите станат златисти и хрупкави.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Панакота с карфиол и спанак
Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство. Вкусните и апетитни слоеве спанак и карфиол идеално се допълват помежду си и с горния слой домати, магданоз, чесън и зехтин. Освен това панакота прилича на знамето на Италия, което е оригинален детайл на това ястие. Това предястие е привлекателно не само за възрастни, но и за деца.
Великденска Пролетна салата
Лесно и вкусно решение за пролетните дни.
Салата с телешко и спанак по виетнамски
Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.
Открийте също...