1. >Retsepti
  2. >Домати, пълнени с ориз и червен фасул

Домати, пълнени с ориз и червен фасул

Accessible
2 човек/души
50 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 гр червен фасул Bonduelle

6 големи домата

120 гр ориз арборио

100 гр пармезан

150 гр бейби спанак

10 каперси

1 червен лук

1/2 лимон

2 скилидки чесън

3 с.л. борови ядки

5 листа зелена салата

1 щипка рукола

2 връзки магданоз

листа от пресен босилек

2 с.л. зехтин
Съставки за 2човек/души
200 гр червен фасул Bonduelle

6 големи домата

120 гр ориз арборио

100 гр пармезан

150 гр бейби спанак

10 каперси

1 червен лук

1/2 лимон

2 скилидки чесън

3 с.л. борови ядки

5 листа зелена салата

1 щипка рукола

2 връзки магданоз

листа от пресен босилек

2 с.л. зехтин
  1. Стъпка 1
    Нарежете на ситно червения лук, магданоза и чесъна. Отстранете вътрешността на доматите и я запазете за по-късно. Сварете ориза, съгласно препоръката на опаковката.
  2. Стъпка 2
    Направете песто сос от магданоза, чесъна, руколата, боровите ядки, зехтин, листата босилек, лимон, пармезан, салатата - смесете всичко в блендер. Песто сосът ще придаде цвят и свеж и вкусен аромат на ястието.
  3. Стъпка 3
    Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.
  4. Стъпка 4
    Напълнете доматите с готовата смес, добавете отново настърган пармезан, поставете капачетата им и ги сложете в предварително загрята на 180°C фурна за 25 минути.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда